Megjelent a 2017. évi adócsomag. A fontosabb törvénymódosítás javaslatokat az alábbiakban foglaljuk össze. Csökkenhet a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája. 15 Ft/km-re emelkedne munkábajárás költségtérítése.

 Hírek / Hírek / Megjelent a 2017. évi adócsomag. A fontosabb törvénymódosítás javaslatokat az alábbiakban foglaljuk össze. Csökkenhet a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája. 15 Ft/km-re emelkedne munkábajárás költségtérítése.

Legújabb bejegyzéseink

Megjelent a 2017. évi adócsomag. A fontosabb törvénymódosítás javaslatokat az alábbiakban foglaljuk össze. Csökkenhet a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája. 15 Ft/km-re emelkedne munkábajárás költségtérítése.

 Csökkenhet a baromfihús, a tojás és a friss tej áfája. 15 Ft/km-re emelkedne munkábajárás költségtérítése. Eltörölnék a KKV beruházási kedvezmények jelenlegi értékhatárbeli korlátait. Változhat a jogdíj fogalma és az érvényesíthető kedvezmény mértéke.

 

Várható fontosabb változások:

Az adócsomag szerint a baromfihús, a tojás és a friss tej általános forgalmi adója 5 százalékra mérséklődik majd.

A munkaerő-mobilitás elősegítése érdekében kidolgozott intézkedéssorozat értelmében a munkába járás adómentes költségtérítése 9 forint/kilométerről 15-re emelkedik. A társasági adóban is kedvezményes megítélés alá esnek majd a munkásszállás kialakításának és fenntartásának a kiadásai.

A kis- és középvállalkozások valamint az egyéni vállalkozók beruházását ösztönző  társasági adókedvezmények és személyi jövedelemadó kedvezmények módosítása eredményeképpen 2017-től megszűnnek a kedvezmények érvényesítésére vonatkozó értékhatárbeli korlátok.

 

Új társasági adóalap-kedvezményként kerül bevezetésre 2017. január 1-jétől az Szja törvény szerinti ún. mobilitási célú lakhatási támogatás adóévben érvényesített összegére, valamint a munkásszállás kialakítására, fenntartására, üzemeltetésére tekintettel az adóévben elszámolt költségre, ráfordításra elszámolt összeg. Mindkét adóalap kedvezmény korlátját a pozitív adózás előtti eredmény összege fogja jelenteni.

Jogdíj

A javaslat szerint változni fog a jogdíj fogalma.  A jövőben a Tao rendszerében nem minősül majd jogdíjnak például a védjegy, a kereskedelmi név, illetve az üzleti titok használati engedélye, a szerzői jogi törvény által védett szerzői mű és a szerzői joghoz kapcsolódó jog által védett teljesítmény felhasználási engedélye (kivéve a szerzői jogi védelemben részesülő szoftver hasznosítási engedélyéből, felhasználási engedélyéből származó eredmény).

A javaslatban foglaltak alapján 2016. július 1-jétől a kapott jogdíjra vonatkozó adóalap-kedvezmény a jogdíjból származó nyereség alapján lesz számítható, ellentétben a korábbi, a jogdíjból számított bevételre alapított számítási móddal. A maximális arány továbbra is 50 %.

 

Szerkesztette Lovász György-ICT Európa Holding Zrt. Dr.Termel Balázs - ICT Európa Holding Zrt.

 

 



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.