fbpx

Ingatlan értékesítésből származó jövedelem adózása

 Blog / Ingatlan értékesítésből származó jövedelem adózása

Legújabb bejegyzéseink

Ingatlan értékesítésből származó jövedelem adózása

 

Magánszemélyeknek fontos információ, hogy jelentős változás történt a személyi jövedelemadó törvényben.2017. január 1-től bármely ingatlan (lakó és nem lakó ingatlanok egyaránt) értékesítéséből származó jövedelem a szerzés évét követő ötödik évtől kezdődően adómentessé válik (korábban ez a nem lakó ingatlanok esetében 15 év volt).

Miért érdemes adótanácsadót bevonni ingatlan értékesítés és akár már vásárlás vagy egyéb módon történő megszerzés (öröklés, ajándékozás) esetében?

Az adókulcs mértéke 15 %, illetve általában az ingatlan ügyleteken elért jövedelem mértéke is jelentős. Az adótanácsadó segítséget tud nyújtani

- a jövedelemszerzés időpontjának meghatározásában,

- a szerzési érték megállapításában, hiszen az eltér a vagyonszerzés módja függvényében,

- az adóköteles jövedelem meghatározásában, amennyiben 5 éven belül kerül eladásra az ingatlan, mivel nem feltétlen a teljes összeg után kell adót fizetni,

- az adófizetési kötelezettség évének megállapításában.

Öröklés esetén már az ingatlan megszerzésekor érdemes adótanácsadóhoz fordulni, mert a szerzési érték meghatározása nagyban befolyásolja a későbbi értékesítés során felmerülő adókötelezettség mértékét, melyet utólag már nem tud módosítani.

Adótanácsadó kollégáink szívesen segítenek a felmerülő ingatlan ügylet esetében! Forduljon koordinátor munkatársainkhoz bizalommal!

A cikk megjelenését jóváhagyta Lovász György ICT Európa Holding Zrt; Dr. Termel Balázs ICT Európa Holding Zrt.

 

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   06-1/33-44-279
  •   06-1/29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.