Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla - Az OBH Ráth György történeti és hagyományápolási pályázata

 Hírek / Hírek / Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla - Az OBH Ráth György történeti és hagyományápolási pályázata

Legújabb bejegyzéseink

Történeti pályázaton nyert a Szegedi Ítélőtábla - Az OBH Ráth György történeti és hagyományápolási pályázata

Három éve kezdte meg a Szegedi Ítélőtábla intézménytörténetének tudományos feldolgozását. Eddig két kötet jelent meg. Mivel sikeresen pályázott a Szegedi Ítélőtábla az Országos Bírósági Hivatal által meghirdetett 2016. évi Ráth György bírósági történeti és hagyományápolási pályázaton, hamarosan megkezdődhetnek a harmadik kötet munkálatai is.



Az első kötet 2014-ben „A Szegedi Királyi Ítélőtábla története 1890 és 1914 között” címmel jelent meg, míg a 2015 kiadott második kötet „A Szegedi Királyi Ítélőtábla története 1914 és 1921 között” címet viselte.

Mindkét könyv szerzője dr. Antal Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának docense, míg a szerkesztési munkálatokat dr. Hámori Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese fogta össze.

A tervezett harmadik kötet a trianoni békediktátum következtében illetékességi területének nagyobb részét elveszített Szegedi Ítélőtábla 1921 és 1939 közötti munkáját mutatná be – akárcsak a korábbi könyvek esetében – eredeti dokumentumok, képanyagok felhasználásával.

Forrás: http://www.jogiforum.hu

 

A cikk megjelenését jóváhagyta Lovász György ICT Európa Holding Zrt; Dr. Termel Balázs ICT Európa Holding Zrt.



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.