fbpx

Miért érdemes az év végén adótanácsadó segítségét kérni?

 Blog / Miért érdemes az év végén adótanácsadó segítségét kérni?

Legújabb bejegyzéseink

Miért érdemes az év végén adótanácsadó segítségét kérni?
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal évkönyvéből néhány érdekes adatot az alábbi ábrán megjelenítettünk. Annak ellenére, hogy a társasági adó mértéke 10 % volt, a cégek átlagosan 6,9%-ot fizettek csak be az államkasszába. Hogyan lehetséges ez?

ado2.pngItt a társasági adókalkuláció elkészítésének az időszaka!

A törvény több, mint 30 féle adókedvezményre biztosít lehetőséget, “a"-tól “zs”-pontig sorolja azokat.

Egy adókedvezményt egy példán keresztül korábban be is mutattunk: Eltörölték a KKV beruházási adókedvezmény felső határát 

Az adótanácsadó a könyvelést támogatva a legális adóoptimalizálási lehetőségekre, valamint az esetleges kockázatokra egyaránt fel tudja hívni a figyelmet.

Cégünk az éves adótanácsadói átvizsgálások során a vizsgált cégek 93 %-nál talált a társasági adóban optimalizálásra lehetőséget. A jövőre vonatkozóan megtakarított adó összege Ügyfelenként átlagosan évi 1 900 000 Forint volt.


Az adótanácsadó a társasági adón túl, többek között az iparűzési adó és a szociális hozzájárulási adók kedvezményeinek kihasználását is egyaránt ellenőrzi. 

 adooptimalizalas_1.png

Minden esetben érdemes adótanácsadóhoz fordulni, amennyiben a vállalkozás eredményes, van beruházása, hitele vagy jelentős a munkavállalói létszám.

A vizsgálat a főbb adónemek irányából tekinti át a cég könyvelését egy szabályozott és az évek alatt folyamatosan fejlesztett vizsgálati módszerünk alapján. Ennek eredményeként hatékonyan tudunk rámutatni az "Ne fizessen se több, se kevesebb adót, mint amit a legális kereteken belül szükséges" adókockázatokra és a ki nem használt adóoptimalizálási lehetőségekre.
if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   06-1/33-44-279
  •   06-1/29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.