fbpx

Cafeteria és egyéb adható juttatások szűkülése

 Blog / Cafeteria és egyéb adható juttatások szűkülése

Legújabb bejegyzéseink

Cafeteria és egyéb adható juttatások szűkülése

2019. január 1-től eltörlésre kerül több adómentes juttatási forma is.- A munkáltatók és munkavállalók részéről egyaránt közkedvelt munkáltatói lakáscélú támogatás, amely jelenleg bizonyos feltételek fennállása esetén lehetőséget biztosít a munkáltatók számára, hogy 5 millió forint erejéig adómentesen lakáscélra juttassanak dolgozóiknak támogatást (pl.: fennálló lakáshitel törlesztése útján, vagy a lakás vételárához való hozzájárulással, vagy akár építkezéshez számlák alapján);
- A sportrendezvényre (korlátlanul), valamint a kulturális eseményre (50 ezer Ft-ig) szóló belépőjegy vagy bérlet;
- A mobilitási célú lakhatási támogatás;
- A kockázati biztosítási díj átvállalt összege (a minimálbér 30%-áig) – átmeneti szabályok alapján a biztosítási díj adómentes átvállalására a 2018-ban kezdődő biztosítási évre vonatkozóan legkésőbb 2019. december 31-éig van lehetőség;
- A diákhitel törlesztéséhez nyújtható támogatás.

A béren kívüli juttatások is változnak.

SZÉP kártya, mint egyedüli béren kívüli juttatás. 2019 január 1-jétől csak a SZÉP kártya adható kedvezményes közteher mellett béren kívüli juttatásként. A béren kívüli juttatások közterhe, az elfogadott csomag alapján 15 százalékos személyi jövedelemadó és 19,5 százalékos szociális hozzájárulási adó lesz. Ez összesen 34,5 százalék közterhet jelent majd (a jelenlegi 34,22 % helyett).

Megszűnik tehát az évi 100.000 Ft pénzösszeg juttatás kedvező adóterhelése is.

2019-től az egyes meghatározott juttatások kategóriájában (40,71 százalékos közteherrel adózva) jövőre az alábbi elemeket kínálhatják a munkáltatók a 2019-re elfogadott adócsomag szerint:
- A béren kívüli juttatások (Szép-kártya) keretösszeg feletti része
- Önkéntes pénztárba fizetett célzott szolgáltatás
- Ajándékutalvány - csekély értékig (évente egyszer a minimálbér 10
százalékáig)
- és néhány speciális juttatási elem.

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   06-1/33-44-279
  •   06-1/29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.