Kedvezően változtak a nyugdíjasok foglalkoztatásával kapcsolatos adó és járulékterhek

 Hírek / Hírek / Kedvezően változtak a nyugdíjasok foglalkoztatásával kapcsolatos adó és járulékterhek

Legújabb bejegyzéseink

Kedvezően változtak a nyugdíjasok foglalkoztatásával kapcsolatos adó és járulékterhek

Azok a magánszemélyek, akik 2019. január 1-től saját jogú nyugdíj mellett végeznek munkát, jövedelmük után csak 15 %-os személyi jövedelemadó fizetésre kötelezettek.

 

 

Mentesülnek az egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulék megfizetése alól. Továbbá a munkáltató mentesül a bruttó bérköltségük után fizetendő szociális hozzájárulás adó (19,5%) vagy KIVA (13%) fizetési kötelezettség alól.

 

A munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas e keresete alapján nem lesz jogosult az úgynevezett félszázalékos nyugdíjnövelésre (mivel nem fizet nyugdíjjárulékot), ami valójában csupán az éves keresete 1/2400-ad részével növelné a nyugdíja összegét a tárgyévet követő évtől.

 

A nők kedvezményes nyugdíjában részesülők részére további kedvezmény, hogy ha ilyen munkaviszonyban dolgoznak, a nyugdíjuk mellett 2019-től már nem kell figyelniük az éves összeghatárra.

 



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.