fbpx

IT Biztonsági projektek lebonyolítása

 Szakterületeink / Informatika / IT Biztonsági projektek lebonyolítása

Az IT biztonsági projektek, és azok lebonyolítása során a számítógépek védelme mellett egyre fontosabb az adatok védelme, a biztonságos levelezés, az ellenőrzött külső elérés. Mind a számítógépes kártevők, mind az illetéktelenek által megszerzett bizalmas információk komoly károkat tudnak okozni. Ezek ellen rendkívül fontos a hatékony, megbízható védekezés, amely történhet a hálózaton belüli megoldásokkal, a rendszer Internet felőli oldalán, u.n. határvédelemmel, illetve történhet külső, akár felhő alapú megoldásokkal.

IT Biztonsági projektek lebonyolítása a KKV szektorban

A vállalkozásvezetők pontosan meg tudják mondani, melyek azok az adatok, információk, amelyek „érzékenyek" a cég szempontjából (pl. egy adat a konkurencia előtt, vagy a vevők előtt). Bizonyos információk munkatársainkra tartoznak, bizonyos információk viszont nem, hanem inkább az IT biztonság hatáskörébe.

Az adatlopások 70%-a a belső adatlopás kategóriájába tartozik. Elég egy elégedetlen alkalmazott, aki úgy gondolja, hogy bizonyos információk a jövőben számára hasznosak lehetnek; ezeket egyszerűen kiírja CD-re, vagy kimenti a saját külső meghajtójára!
A belső adatlopások ellen vagy az Internet felől érkező támadások ellen különböző védelmi megoldások léteznek, és ezek nem feltétlenül igényelnek újabb informatikai eszközbeszerzést, sokesetben elegendő a meglévő rendszerek szakszerű beállítása és ésszerű felhasználása.

Munkahatékonyság növelése a belső hálózati elemek, eszközök finomhangolásával

A statisztikák szerint a dolgozók átlagosan naponta több mint egy órát töltenek magáncélú Internet böngészéssel, ami a munkaidő rovására megy. Továbbá a nem megfelelően szervezett és kialakított IT rendszerekben az adatok keresésével szintén meglehetősen sok „idő megy kárba”.

Hálózaton belüli védelmi megoldások:

 • Internet használat finomítása: bizonyos oldalakat senki se tudjon megnézni vagy csak bizonyos munkával kapcsolatos oldalak legyenek elérhetőek, illetve lehetőség van időkorlátok bevezetésére is
 • hálózati elérések kialakítása, ki mihez férhet hozzá, mit láthat a kiszolgáló(k)ból, melyik nyomtatót használhatja,
 • munkaállomások, kliens gépek korlátozása: helyi merevlemez elérési, külső portok, optikai meghajtók használati, telepítési jogköri korlátozások
 • vírusvédelmi rendszerek kialakítása: központosítottan, egyszerűen, biztonságosan és hatékonyan

Határvédelmi megoldások kialakítása

 • Egy IT biztonsági rendszernek nem feltétlenül szükséges bonyolultnak lennie a hatékony működéshez.
 • A napjainkban egyre népszerűbb UTM eszközök teljes körű biztonságot nyújtanak egyetlen fizikai eszközzel, illetve egy kezelőfelületen elérhető menedzseléssel.
 • Az UTM (Unified Threat Management) megoldások óriási előnye, hogy egyetlen eszközben megtalálható egy vállalt számára szükséges átfogó biztonsági rendszer, könnyen telepíthető, valamint igen hatékonyan menedzselhető.
 • Biztonságos külső elérések kialakítása
 • Spamszűrési rendszer(ek) kialakítása: Havidíjas alapú spamszűrési szolgáltatásunk keretén belül biztosítjuk, hogy a cégének levelezéséből kiszűrjük a kéretlen leveleket.

Az IT biztonsági fejlesztések kertében az alábbi projektek végrehajtása jellemző

 • IT vagyonleltár készítése: az adatok, információk és az azokat kezelő rendszerek
 • IT kockázatelemzés készítése: az IT rendszereket érintő események és fenyegetettségek feltárása
 • IT kockázat kezelés kialakítása: az IT kockázatok számszerűsítése, a rendszer határ-kockázatának meghatározása, kockázati skála és védelmi mechanizmusok meghatározása és kialakítása
 • IT szabályzatok kialakítása: egyszerű IT működési vagy összetett IT szabályzat (IBIR); üzletmenet folytonossági terv (BCP); katasztrófa elhárítási terv (DRP); mentési szabályzat készítése
Amennyiben felkeltettük érdeklődését, Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, kérdéseivel, kéréseivel forduljon bizalommal hozzánk elérhetőségeink egyikén!
if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

 • ICT Logok Holding 230
 •   1117 Budapest,
      Fehérvári út 50-52.
      (Dexagon Irodaház 3. em.)
 •   06-1/33-44-279
 •   06-1/29-90-474
 • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.