Vezetői információs rendszer

Kontrolling - FINANCE vezetői döntéstámogató rendszer

A kontrolling feladata a törvényi előírások szerinti számviteli információk átalakítása vezetői információkká, valamint a folyamatos előrejelzés biztosítása.

 

A vezetői online információs rendszereink, az on-line elérhető kimutatások az ügyfeleinknek azért olyan lényegesek, mert a folyamatos könyvelés által átlátják, hogyan áll időarányosan a cégük, milyen adóterhek várhatóak, a beszállítók és a vevők forgalmát folyamatosan nyomon követhetik, ebből következően pedig a pénzügyi döntéseik megalapozottak lesznek, mint például a hitelfelvételek és beruházási döntéseik tekintetében. Továbbá ezen adatok tükrében még időben lehet foglalkozni az adó optimalizálásával is.

  

ICT Finance rendszerICT Finance rendszer

Havi jelentések alapvető jellemzői

   • Az alapvető információkon túl, mint az eredmény, pénztáregyenleg, tárgyidőszaki és éves várható társasági és iparűzési adó és sok egyéb mutató, külön figyelmeztet a rendszer a kritikus értékek esetén. A figyelmeztető jelöléseknek köszönhetően magától is jelzi a rendszer például a túl magas házipénztárt, a vártnál magasabb adófizetési kötelezettségeket, hogy még időben lehessen azokat optimalizálni.
   • Kérésére az árbevételt lebonthatjuk piaci egységekre (pl.: termékcsoportokra, vevők) vagy akár szervezeti egységekre (pl.: 1-es bolt, 2-es bolt...).
   • A bevételhez hasonlóan a kiadásokat lebonthatjuk költségnemekre (ELÁBÉ, anyagköltség, szolgáltatások, bér és járulékok...), illetve az Ön külön kérésének, igényének megfelelően akár költséghelyekre (piaci vagy szervezeti egységekre pl.: termékcsoportok, üzemek...).
   • Fentiek alapján különböző teljesítménymutatókat számíthatunk (pl.: árrés, árbevétel arányos eredmény, saját tőke arányos eredmény, eszközarányos eredmény...)
   • Kiszűrjük a számviteli eredménykimutatás torzító tényezőket is, így számítunk ún. EBITDA mutatót, mely a kamatfizetés, az adózás és az értékcsökkenés előtti eredményt mutatja. Ezen mutatót valamennyi hitelintézet vizsgálja, így ennek alakulására az egész év folyamán nagy hangsúlyt fektetünk, hogy cége hitelképessége megmaradjon, illetve javuljon.
   • A jelentést a felmerülő igények alapján testreszabjuk.

On-line elérhető vevő-szállító analitika

A jelentéssel egy időben, az on-line felületen elérhetővé válik a vevő és szállítói lista, melyek szűrhetők több szempont szerint is. Bármikor lekérheti a lekönyvelt bizonylatok alapján mennyi a bevételi és kiadási oldal egyenlege, mely számlák nincsenek még kiegyenlítve, melyik partnerével milyen forgalmat bonyolított le.

Nyomtatványsablon

Informatikai rendszerünk rendelkezik egy Ügyfeleink számára ingyenes nyomtatványsablon adatbankkal, amelyből ingyenesen letölthetők például a selejtezési jegyzőkönyv minták, jelenléti ívek, munkaszerződés minták és még sok más nyomtatvány, amire a mindennapokban szüksége lehet a vállalkozásnak.

 

"On-line elérhető vezetői döntéstámogató rendszerünk a könyvelési szolgáltatásunk alapvető részét képezi."

 

 

ICT Finance rendszerICT Finance rendszer

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter