fbpx

Bővül a KIVA szerinti adózásra jogosultak köre

 Hírek / Hírek / Bővül a KIVA szerinti adózásra jogosultak köre

Legújabb bejegyzéseink

Bővül a KIVA szerinti adózásra jogosultak köre

2019-től bővül a KIVA szerinti adózásra jogosultak köre.A jogszabály értelmében a kisvállalati adóalanyiság választhatóságának mérlegfőösszegre és bevételre vonatkozó felső értékhatára a jelenlegi 500 millió forintról 1 milliárd forintra emelkedik. Ezzel párhuzamosan a jelenlegi 1 milliárd forintról 3 milliárd forintra emelkedik az a bevételre vonatkozó értékhatár, amelynek túllépése esetén az adózó kisvállalati adóalanyisága megszűnik.

 

 

Azért, hogy az érintettek már 2019. január 1-jétől a teljes évre választhassák a KIVA-t, 2018. december 1-jén lépnek hatályba a kedvező rendelkezések.

Nem változik a KIVA alanyiság választásának létszám-feltétele, amely szerint az átlagos statisztikai állományi létszám a megelőző adóévben várhatóan legfeljebb 50 fő lehet. A szociális hozzájárulási adó változásaival összhangban változik a KIVA alapja is. Az adóalapot képező személyi jellegű kifizetések köre ugyanis kiegészült a béren kívüli juttatással és a béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatással.

 if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.

Update cookies preferences