Miért lehet előnyös gyakorlati oktatást szervezni? A kínálkozó képzési formák és az adókedvezmények mennyiben befolyásolják az oktatás jövedelmezőségét?

 Hírek / Hírek / Miért lehet előnyös gyakorlati oktatást szervezni? A kínálkozó képzési formák és az adókedvezmények mennyiben befolyásolják az oktatás jövedelmezőségét?

Legújabb bejegyzéseink

Miért lehet előnyös gyakorlati oktatást szervezni? A kínálkozó képzési formák és az adókedvezmények mennyiben befolyásolják az oktatás jövedelmezőségét?

Mind a foglalkoztató, mind a tanulók profitálhatnak abból, ha diákokat fogadunk gyakorlati foglalkoztatás keretében, legyen szó rövidebb, vagy hosszabb gyakorlatról.


Egy hosszabb távú, több hónapos, több éves időtartamú szakmai gyakorlati képzés alatt (tanulószerződés, szakképzési munkaszerződés, duális hallgatói gyakorlat) a diák részt vesz a cég tevékenységében, elsajátítja a vállalatnál alkalmazott gyártási technológiákat, munkafolyamatokat, munkamódszereket, lehetősége van gyakorlati tapasztalat megszerzésére, az elméleti tudást gyakorlatba átültetni a legjobb szakemberek segítségével. Emellett megismeri a vállalatot, az alkalmazottakat, a vezetőséget, részt vesz a belső rendezvényeken, a szervezet tagjává válik.


A képzés befejezésekor szakmai tapasztalattal rendelkezik, jövőbeli munkavállalóként tekinthetünk rá, ugyanis sok esetben a diákok első munkahelye azonos a gyakorlati oktatás helyével. Egy rövidebb néhány hetes gyakorlat alatt ugyan nem feltétlenül teljesülnek az előbbiek, de a munkából kiveszik a részüket, ezáltal munkaerőként hasznosíthatjuk a gyakorlatban töltött idejüket.


A gyakorlat a diákoknak is kedvez, hiszen elsajátíthatják a szakmát, ezáltal szakmai tapasztalatot szereznek, ami pályakezdők esetében hatalmas előnyt jelent, mindemellett jövedelemre tesznek szert, ezáltal motiváltabban végzik a munkát is.

A szakirányú oktatás és szakmai gyakorlatok megvalósításának azonban számos formája van.


A középfokú oktatási intézményben tanulmányaikat folytató diákok esetén a tanulószerződés, egybefüggő gyakorlatra vonatkozó együttműködés és szakképzési munkaszerződés más és más feltétellel, illetve előnnyel és hátránnyal jár a foglalkoztató és a gyakorlatban résztvevők számára egyaránt.


Felsőfokú oktatási intézményben tanulók esetén a hallgatói munkaszerződés, együttműködési megállapodás a duális gyakorlatban és az egybefüggő gyakorlatok keretében szintén különböző együttműködési feltételeket diktálnak.

A hosszabb és rövidebb időtartamú gyakorlatban közös pont egy gazdasági társaság számára az adókedvezmények érvényesítése, mégpedig a szakképzési hozzájárulás és a társasági adó tekintetében. A fenti foglalkoztatási formák, lehetséges adókedvezmények megfelelő alkalmazása a gyakorlati képzés jövedelmezőségét jelentősen befolyásolják! A különböző foglalkoztatási formák jövedelmezőségének felülvizsgálatában, a lehetséges kedvezmények feltárásában szakértő kollégáink szívesen állnak rendelkezésére!


ICT Európa Finance TEAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.