fbpx

Fontos változások a Szakképzési törvényben - Visszamenőleg érvényesíthető kedvezmények!

 Blog / Fontos változások a Szakképzési törvényben - Visszamenőleg érvényesíthető kedvezmények!

Legújabb bejegyzéseink

Fontos változások a Szakképzési törvényben - Visszamenőleg érvényesíthető kedvezmények!

2021. január hónaptól több eddig érvényesíthető szakképzési kedvezmény bruttó kötelezettséget csökkentő tétel megszűnt, egészen 2021. június 30 -ig nem volt lehetőség a kedvezmény igénybevételére. Sajnos ez a gyakorlatot szervező foglalkoztatók esetében a közteher csökkentés kiesését jelentette. A törvényalkotók ezt a hiányosságot a 2021.07.01-től hatályos Módosító törvénnyel (2021. évi LXXXIII. törvény egyes törvényeknek a szakképzéssel és a felnőttképzéssel összefüggő módosításáról) orvosolták.


A Módosító törvény több rendelkezése 2021. január 1-től, tehát visszamenőleges hatállyal lépett életbe a Szakképzési törvényben.

A módosításoknak köszönhetően az eddig „kieső” igénybe nem vett 2021. első félévére vonatkozó kedvezményt utólag érvényesíthetjük. Mindemellett új kedvezmények is bevezetésre kerültek, melyek a Szakképzési törvényben szintén 2021. január 1-től hatályosak.


Mivel sok esetben ezek jelentős összegek lehetnek, érdemes lehet tehát felülvizsgálni az érvényesíthető kedvezmények összegét, mérlegelni, és pozitív összkép esetén a kedvezmények visszamenőleges érvényesítése mellett dönteni.

A folyamat teljeskörű lebonyolításában szakértő kollégáink tisztelettel állnak rendelkezésére! Keressen minket az alábbi elérhetőségeinken!


ICT Európa Finance TEAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   06-1/33-44-279
  •   06-1/29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.