Könyvvizsgálat a biztos üzleti alapokért

Vezesse vállalkozását az üzleti siker felé, miközben biztosítja, hogy minden pénzügyi tranzakció és adat átlátható és megfelelően dokumentált legyen. Könyvvizsgálóink stratégiai partnerei lesznek vállalkozásának.

Miben segíthetünk?

Válassza ki és kattintson az Ön számára éppen aktuális szolgáltatásunkra, mely oldalon bővebb információkat találhat. A kiválaszott szolgáltatás oldalán könnyedén felveheti velünk a kapcsolatot és kiemelt ügyfélkapcsolati manager kollégánk 24 órán bekük felveszi Önnel a kapcsolatot és ingyenes konzultációt biztosít.

Személyes és aktív kommunikáció Ügyfeleinkkel kulcsfontosságú számunkra: az éves beszámoló könyvvizsgálata során igyekszünk hasznos és gyakorlatias információkat közvetíteni, amelyek Ügyfeleink biztonságát és tanácsaink sikeres jövőjét szolgálják.

Vállalata átalakulása során biztosítson magas szintű számviteli és pénzügyi átláthatóságot. Ismerje meg, hogyan segítünk a vállalati átalakulások során felmerülő könyvvizsgálati kihívások professzionális kezelésében.

Több leányvállalatot működtet? Szüksége van egy megbízható könyvvizsgáló csapatra, hogy garantálja a konszolidált beszámolók pontosságát és teljességét.

Biztosítsa a pénzügyi szabályoknak való számviteli megfelelést és az EU-s támogatások hatékony felhasználását. Ismerje meg, hogyan segíthetünk könyvvizsgálatunkkal vállalata számára a pályázati követelmények teljesítésében.

Vállalata devizára történő áttérésekor bízza ránk a könyvvizsgálati feladatokat, hogy biztosítsa a zökkenőmentes átmenetet és a jogszabályoknak való megfelelést.

Szükséges pontos és megbízható vagyonmérleg készítése a vállalatának? Szakértő könyvvizsgáló csapatunk segít Önnek a vagyonmérleg tervezetének és végleges változatának elkészítésében.

Fontos Önnek az iparági ismeret a könyvvizsgálat területen?

Iparági ismeret nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy a könyvvizsgálati szolgáltatást nyújtó cég tudja mire van szüksége az Ügyfelének! Az International Consulting Team Aiudit Kft. szakértőinek szakmai tudására és iparági tapasztalatára támaszkodhat a döntéshozatalban.

Építőipar

Az építőiparban a könyvvizsgálat elengedhetetlen a projektgazdálkodás hatékonysága és átláthatósága szempontjából. A pontos költségvetési és pénzügyi kimutatások segítik az építő vállalkozásokat abban, hogy nyomon követhessék a projekt költségeit és jövedelmezőségét. Emellett a szerződések és alvállalkozói fizetések ellenőrzése is kulcsfontosságú, hogy elkerülhető legyen a viták és a késedelmek.

Termelés, gyártás, feldolgozás

A termelés és gyártás iparága szintén nagy jelentőséget tulajdonít a könyvvizsgálatnak. A gyártási folyamatok költségeinek, bevételének és erőforrásainak pontos követése létfontosságú az operatív hatékonyság növelése és a költségek csökkentése érdekében. A pontos könyvvizsgálat segít a vállalatoknak abban, hogy optimalizálják a beszerzéseket és a termelési folyamatokat, valamint megbízható adatokat biztosítanak a vezetőség számára a stratégiai döntések meghozatalához.

Szolgáltatás

A szolgáltató iparágban a könyvvizsgálat fontossága abban rejlik, hogy biztosítsa a pénzügyi integritást és átláthatóságot. Az egészségügyi, IT és tanácsadási szolgáltatások esetében például kulcsfontosságú az adatvédelem és az ügyfélbizalom megőrzése érdekében. Emellett a szolgáltatók számára fontos, hogy megfeleljenek a szabályozói követelményeknek és biztosítsák a pontos pénzügyi kimutatásokat.

E-kereskedelem

Az e-kereskedelem iparága dinamikus növekedést mutat, és a könyvvizsgálat itt különösen fontos. Az online kereskedelmi platformoknak szigorúan be kell tartaniuk az adózási és fogyasztóvédelmi szabályozásokat, valamint biztosítaniuk kell a vásárlók pénzügyi adatainak biztonságát. A pontos könyvvizsgálat és a rendszeres ellenőrzések segítenek az e-kereskedelmi vállalkozásoknak abban, hogy megfeleljenek ezeknek a követelményeknek, és bizalmat építsenek ki ügyfeleik körében.

Ajánlások

Ügyfeleink mondták

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégánk 24 órán belül kapcsolatba lép Önnel és ingyenes konzultációt biztosít, amin egyeztetnek a részletekről.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​

GYIK

Gyakran Ismételt kérdéseink

A könyvvizsgálat célja, hogy független szakértők által alátámasztott hitelesítést nyújtson a vállalat pénzügyi kimutatásairól. Ez biztosítja a pontosságot, átláthatóságot és törvényi megfelelést, ami elengedhetetlen a befektetők, partnerek és hatóságok bizalmának megőrzéséhez.

Könyvvizsgálatra általában akkor van szükség, ha a törvény előírja, vagy ha a cég mérete, tevékenysége vagy befektetői igényei indokolttá teszik. Emellett ajánlott rendszeres könyvvizsgálatot végeztetni a pénzügyi folyamatok és belső kontrollok hatékonyságának biztosítása érdekében.

Amennyiben a vállalkozás nettó árbevétele a két megelőző üzleti év átlagában meghaladta a 300 millió forintot, vagy a foglalkoztatottak létszáma a megelőző két évben meg haladta átlagosan az 50 főt.

Először is megtörténik a vállalatkozás és a könyvvizsgáló közötti megállapodás. Ezt követően a vállalkozás taggyűlése megválasztja a könyvvizsgálónak a könyvvizsgálót. Utána a könyvvizsgáló kiadja az elfogadói nyilatkozatot, mellyel elindulhat a változásbejegyzés a cégbíróságon. Ezt követően aláírják a felek a könyvvizsgálói megbízásról szóló szerződést. Ezen lépések után indul a közös munka, nálunk egy nyitó megbeszéléssel, ahol átbeszéljük a vállalkozás elvárásait, specialitásait és az audit folyamatát.

Egy professzionális könyvvizsgálat nemcsak a törvényi megfelelés biztosítását jelenti, hanem hozzájárul a pénzügyi folyamatok optimalizálásához, a kockázatok minimalizálásához és a vállalat iránti bizalom erősítéséhez a befektetők és partnerek körében. 6. Hány évre választhatok könyvvizsgálót? Minimum 1 évre, maxumum 5 évre szólhat a könyvvizsgáló megbízása. A megbízási időt követően meghosszabbítható.