Bízza szakértőinkre cégcsoportja transzferár dokumentációját!

Nálunk az Ön vállalata van a fókuszban!

Válassza a biztosat és bízzon meg minket a transzferár dokumentációja elkészítésével!

Több mint 200 vállalat választotta már szolgáltatásainkat.

További részletekért görgessen lejjebb!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​

Ismerjük a kihívásait

Mi valóban stratégiai partnerei leszünk a jövőben!

Tudja meg, hogy jellemzően milyen kihívásokkal néznek szembe a vállalatok, akiknek megoldást tudunk nyújtani.

Kerülje el a többmilliós bírságot!

A transzferár dokumentáció hiánya vagy pontatlansága jelentős bírságokat vonhat maga után. 2022-től kötelező a társasági adóbevallásban feltüntetni egyes transzferár adatokat, melyek elmulasztása ügyletenként 5 millió forintos bírságot vonhat maga után. Így 4 ügylet esetén már 20 milliós bírság járhat.

Nem tudja kötelezett-e?

Ha bizonytalan, megvizsgáljuk Önnek. Azon vállalkozások, ahol az adóév utolsó napján a létszám, a cégcsoport együttes mutatóit tekintve meghaladja az 50 főt, vagy az árbevétele, vagy a mérlegfőösszege meghaladja a 10 millió Eurót. 2022-es üzleti évtől a csoporton belüli 100 millió Ft értékű ügyletekre vonatkozik a dokumentációs kötelezettség.

Bizonytalan a kapcsoltságban?

Szakértőink évtizedes tapasztalattal és átfogó jogszabályi ismeretekkel Önnek is meghatározzák, hogy cégei(k) között fennáll-e a kapcsoltsági viszony, amely a transzferár dokumentáció alapját képezik. Ne maradjon kétségek között, mert jelentős bírságot kockáztat.

Biztonságban szeretné tudni a transzferár kötelezettségeit?

Több éves tapasztalattal, felelősségbiztosítással és hatékony kommunikációval biztosítjuk Önnek, hogy maradéktalanul eleget fog tenni a transzferár dokumentációs kötelezettségének.

Ránk számíthat céljai elérésében​

Miben tudunk segíteni?

Teljeskürű transzferár dokumentáció készítés (Fő dokumentum – Master fájl- és Helyi dokumantum – Local fájl- készítése)

Transzferár dokumentáció frissítés

Kapcsoltsági viszonyok vizsgálata

Kötelezettség vizsgálata

Hatósági vizsgálatban szakmai támogatás

Transzferár tanácsadás

Megértjük az igényeit​

Miért válasszon minket?

Tapasztalat és szakértelem:

több éves szakmai tapasztalatunk és nemzetközi rálátásunk van a transzferárazással kapcsolatos szabályozásokra. Szakértőink specialisták, kizárólag transzferárazással foglalkoznak, így Ön nyugodtan fókuszálhat a főtevékenységére, mi elkészítjük a teljes dokumentációt.

Átfogó szolgáltatás:

Az előzetes elemzéstől a dokumentáció elkészítéséig és az adóhatósági ellenőrzések támogatásáig minden lépést lefedünk. Legyen szó dokumentumok aktualizálásáról/frissítéséről, vagy elkészítéséről.

Megbízhatóság

Munkánkat a legnagyobb gondossággal és precizitással végezzük, biztosítva az átláthatóságot és a jogszabályi megfelelést. Ügyfeleink bízhatnak abban, hogy minden dokumentumunk megfelel a helyi és nemzetközi előírásoknak, és a lehető legmagasabb színvonalon készül el. Folyamatos kommunikációval és rendszeres jelentésekkel tartjuk Önt naprakészen a folyamat minden szakaszában.

Adatbiztonság​

Cégünk biztonságosan és megbízhatóan kezeli a pénzügyi és személyes adataikat, és megfelel az adatvédelmi előírásoknak. Saját alkalmazásban foglalkoztatott IT szakértőink garantálják Önnek is az adatbiztonságot.

Testreszabott megoldás

Minden vállalkozás egyedi, ezért szolgáltatásainkat az Ön igényeihez igazítjuk. Részletes elemzést végzünk, hogy megértsük a cég specifikus szükségleteit, és ennek alapján alakítjuk ki a legmegfelelőbb transzferár-stratégiát és dokumentációt. Garantáljuk, hogy a dokumentáció minden esetben pontosan tükrözi az Ön üzleti tevékenységét és piaci környezetét.

Angol nyelvtudás

Szakértőink igény esetén angol nyelvű kommunikációt és dokumentációt biztosítanak. Szívesen egyeztetünk külföldi anyacégük vezetőivel is.

Részletesen​

Bízza tapasztalt szakértőkre a transzferár dokumentációs kötelezettségét!

Legyen szó a teljes dokumentáció elkészítéséről, frissítéséről, felülvizsgálatról, kokckázat elemzésről, illetve transzferár tanácsadásról, szakértőink állnak az Ön rendelkezésére is.

Válassza a biztonságot!

Feladatok

Hogyan fogunk Önnek dolgozni

Projetkindító egyeztetés

Az első lépés egy konzultációs megbeszélés, ahol megismerjük vállalkozásának működését, üzleti modelljét és transzferár igényeit. Ezen a találkozón átbeszéljük a szükséges dokumentumokat és adatokat, valamint meghatározzuk a projekt időkeretét.

Adatgyűjtés és elemzés

A konzultáció után elkezdjük az adatgyűjtést. Kérünk Öntől pénzügyi adatokat, szerződéseket, árképzési dokumentumokat és egyéb releváns információkat. Ezeket az adatokat alaposan elemezzük, hogy pontos képet kapjunk az Ön cége belső tranzakcióiról és piaci pozíciójáról.

Benchmark elemzés

Az összegyűjtött adatok alapján benchmark elemzést végzünk, amely során összehasonlítjuk az Ön cége tranzakcióit a piaci átlagokkal. Ez segít meghatározni, hogy a vállalat által alkalmazott árak megfelelnek-e a szokásos piaci áraknak. Az elemzés során figyelembe vesszük az iparági sajátosságokat és a legfrissebb piaci adatokat.

Dokumentáció elkészítése

A benchmark elemzés eredményeit felhasználva elkészítjük a transzferár-dokumentációt. Ez tartalmazza az összes szükséges elemzést és indoklást, amelyek alátámasztják a vállalat által alkalmazott árakat. Az elkészült dokumentációt áttekintjük és szükség esetén módosítjuk az Ön visszajelzései alapján.

Belső audit és minőségellenőrzés

Mielőtt átadnánk Önnek a végleges dokumentációt, belső auditot végzünk, hogy biztosítsuk a dokumentum pontosságát és megfelelőségét. Ez a lépés garantálja, hogy a dokumentáció minden szempontból megfelel a helyi és nemzetközi előírásoknak.

Dokumentáció átadása

Az audit után átadjuk Önnek a végleges transzferár-dokumentációt. Igény esetén prezentáció keretében bemutatjuk a dokumentumot, és válaszolunk minden felmerülő kérdésre.

Folyamatos támogatás és frissítés:

A dokumentáció átadása után sem hagyjuk magára. Folyamatos támogatást nyújtunk, hogy biztosítsuk a dokumentáció naprakészségét és megfelelőségét a változó jogszabályoknak. Éves felülvizsgálatokat és frissítéseket is kínálunk, hogy vállalkozása mindig felkészült legyen.

Adóhatósági ellenőrzés támogatása

Amennyiben adóhatósági ellenőrzésre kerül sor, teljes körű támogatást nyújtunk. Segítünk a hatóságokkal való kommunikációban, az adatok előkészítésében és az esetleges kérdések megválaszolásában, hogy minimalizáljuk az ellenőrzés kockázatait.

Ismerje meg cégünket

Cégcsoportunk a számok tükrében

175+

Szakértő a cégcsoportban

50+

Szakmai publikáció évente

15+

Év szakmai tapasztalat

350+

Elégedett ügyfél

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégáink 24 órán belül tájékoztatják Önt a további részletekről.

1117 Budapest, Budafoki út 91-93.
IP West Irodaház 4. em.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​

Ajánlások

Ügyfeleink mondták

Még több szolgáltatás

Kapcsolodó szolgáltatások

Professzionális HR szolgáltatásainknak köszönhetően vállalkozása hatékonyabban működhet, mint valaha, és a versenytársak előtt mindig egy lépéssel járhat.

A munkajogi átvilágítást tapasztalt jogi partnerek és bérszámfejtési specialisták végzik, akik havonta több mint 250 partnerrel dolgoznak minden iparágból. Ez garancia, hogy hatékony megoldásokat kínálunk az Ön problémáira is.

Ismerje meg, hogyan teheti hatékonyabbá bérügyi folyamatait átvilágítási szolgáltatásunkkal. Szakértőink azonosítják a hibákat, optimalizálják a bérszámfejtést és biztosítják a jogszabályi megfelelést.

GYIK

Gyakran Ismételt kérdéseink

Több mint egy évtizede foglalkozunk adótanácsadással, mialatt több 100 céggel való együttműködésünkből rengeteg kérdés merült már fel. Összeszedtük a legfontosabbakat, hogy Önnek már ne kelljen, illetve, hogy teljesen átláthatóvá tegyük szolgáltatásunkat.

A transzferár az egymással kapcsolt vállalkozások között alkalmazott ár, amely termékek, szolgáltatások, immateriális javak vagy pénzügyi tranzakciók során merül fel. A transzferárak célja, hogy a vállalatok közötti tranzakciók piaci áron történjenek, és megfeleljenek az adóhatóságok elvárásainak.

A transzferár dokumentáció kötelező a kapcsolt vállalkozások számára, és célja, hogy bizonyítsa a tranzakciók piaci árhoz való igazodását. Ennek hiányában az adóhatóságok bírságot szabhatnak ki, és adóalap korrekcióra is sor kerülhet.

Ha egy cég nem megfelelően alkalmazza a transzferárakat, vagy nem készíti el a szükséges dokumentációt, akkor komoly bírságokra, adóalap korrekciókra és egyéb szankciókra számíthat. Ezen kívül növekszik a kockázata annak, hogy az adóhatóságok felülvizsgálják a céget.

A transzferár dokumentációt évente frissíteni kell, hogy az megfeleljen az aktuális piaci viszonyoknak és jogszabályi előírásoknak. Ha a cég életében jelentős változás történik, a dokumentációt azonnal frissíteni szükséges.

Az ICT Európa szakértői segítenek elkészíteni a transzferár dokumentációt, biztosítják annak megfelelését a jogszabályoknak, és gondoskodnak arról, hogy vállalata a lehető legkisebb kockázatnak legyen kitéve. Emellett tanácsadást nyújtunk az optimális transzferár politika kialakításában is.