Behajthatatlan követelések

Ne hagyja veszni behajthatatlan követeléseit – igényelje vissza az ÁFÁ-t!

Nálunk az Ön vállalata van a fókuszban!

A behajthatatlan követelések kezelése sok céget érint, de az ÁFA visszaigénylése komoly megtakarítást jelenthet. Tudta, hogy 2020. január 1-től a behajthatatlan követelések áfa tartalma visszaigényelhető lett a magyar cégek számára? Az ICT LEGAL szakértő ügyvédjei segítenek abban, hogy vállalkozása visszaszerezze az ÁFÁ-t a behajthatatlan követelések után, így Ön pénzt spórolhat meg, amit újra a cégébe fektethet.

Több mint 200 vállalat választotta már szolgáltatásainkat.

További részletekért görgessen lejjebb!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​

<span data-metadata=""><span data-buffer="">Kihívások

Mi valóban stratégiai partnerei leszünk a jövőben!

Tudja meg, hogy jellemzően milyen kihívásokkal néznek szembe a vállalatok, akiknek megoldást tudunk nyújtani.

Milyen esetben tudja visszaigényelni a behajthatatlan követelése ÁFA tartalmát?

Az érintett vállalkozásoknak abban az esetben van lehetőségük az adó visszaigénylésére 2020. január 1-jétől, ha a követelés behajthatatlan, azaz, ha a vevő végrehajtás alatt áll, és bizonyítani lehet, hogy a követelést nem vagy csak részben lehet behajtani; vagy ha a kötelezett felszámolás alatt áll, és szintén igazolható, hogy a követelésre nincs fedezet.

Úgy érzi, hogy pénze elveszett?

A behajthatatlan követelések nem csak a likviditást rontják, de az ÁFA is veszteség lehet. Az ÁFA visszaigénylése bonyolult szabályozásokhoz kötött, de mi eligazítjuk Önt a folyamatban, és biztosítjuk, hogy minden jogszabályi követelménynek megfeleljen.

Attól tart, hogy a visszaigénylés túl sok adminisztrációval jár?

Az adminisztráció idő- és erőforrás-igényes, de csapatunk leveszi ezt a terhet a válláról. Több éves tapasztalatunknak köszönhetően hatékonyan irányítjuk a visszaigénylés folyamatát. Elkészítjük a dokumentációt, hogy Ön az üzletre koncentrálhasson.

Fél, hogy a visszaigénylés nem lesz sikeres?

Az ICT Európa tapasztalt szakértői pontosan tudják, hogyan biztosítsák a sikeres visszaigénylést, hogy Ön visszakapja a jogosan járó ÁFÁ-t. Megbízásaink között több 10 milliós visszaigénylésre is volt már sikeres példa, ez Önnek is garanciát jelent.

Igényelje a kötelezettségmentes konzultációt!

Előnyök

Miért válasszon minket?

Széleskörű szakértelem

Az ICT LEGAL csapata széleskörű tapasztalattal rendelkezik a behajthatatlan követelések kezelésében és az ÁFA visszaigénylési eljárásokban, ami biztosítja, hogy minden jogi és pénzügyi lépés szakszerűen történjen.

Jogszabályi ismeretek

Az ÁFA-visszaigénylés szabályai folyamatosan változnak, és bonyolultak lehetnek. Az ICT LEGAL naprakész a legfrissebb jogszabályokkal, így biztosítva, hogy ügyfeleik minden jogos kedvezményt kihasználjanak.

Teljes körű ügyintézés

Az ICT LEGAL vállalja a behajthatatlan követelések kezelésének teljes folyamatát, a dokumentáció összeállításától az adóhatósággal való kommunikációig, így levéve az adminisztratív terheket a vállalat válláról.

Gyors és hatékony ügyintézés

Tapasztalatuknak és hatékony munkafolyamataiknak köszönhetően az ICT LEGAL gyorsan tudja érvényesíteni az ÁFA visszaigénylését, minimalizálva az ügyfelek likviditási problémáit.

Személyre szabott tanácsadás

Az ICT LEGAL minden ügyfél esetében személyre szabott megoldásokat kínál, figyelembe véve a vállalat specifikus helyzetét, iparágát és igényeit, hogy a lehető legnagyobb visszaigényelhető összeget érhessék el.

Kockázatminimalizálás

A jogi és adóügyi hibák súlyos következményekkel járhatnak. Az ICT LEGAL szaktudása biztosítja, hogy a követeléskezelés jogilag megfelelően történjen, elkerülve az esetleges büntetéseket és jogi vitákat.

Részletesen​

Ne hagyja veszni az ÁFA-t!

Az ICT Legal szakértőinek több éves tapasztalata van a behajthatatlan követelések ÁFA visszaigénylésének területén és közel 100%-os sikerrátával több 10 millió forintot igényelt vissza Ügyfeleinek. Legyen Ön a következő, akinek ügyét sikerre visszük.

Nincs fix időponthoz kötve, beszéljünk róla!

Hogyan fogunk önnek dolgozni?

Előzetes konzultáció

A folyamat egy kezdeti konzultációval indul, ahol az ICT LEGAL szakértői áttekintik az ügyfél követeléseit, értékelik a behajthatatlan követelések helyzetét és meghatározzák az ÁFA visszaigénylés lehetőségeit.

Dokumentumok gyűjtése

A következő lépés a szükséges dokumentumok begyűjtése, amelyek alátámasztják a behajthatatlan követelések fennállását. Ezek magukban foglalhatják a szerződéseket, számlákat, fizetési felszólításokat és egyéb jogi iratokat.

Követelések elemzése és minősítése

Az ICT LEGAL szakértői részletesen elemzik a követeléseket, hogy biztosítsák azok jogi alapját, és hogy megfeleljenek az ÁFA visszaigénylésre vonatkozó jogszabályoknak. Ezen a ponton eldől, hogy mely követelések minősíthetők behajthatatlannak.

Visszaigénylési kérelem elkészítése

Miután az összes szükséges adat rendelkezésre áll, a csapat elkészíti az ÁFA visszaigénylési kérelmet, amely tartalmazza a jogszabályi hivatkozásokat, a követelések részleteit és az összes szükséges mellékletet.

Kommunikáció az adóhatósággal

Az ICT LEGAL benyújtja a visszaigénylési kérelmet az adóhatóságnak, és képviseli az ügyfelet az eljárás során. Ez magában foglalja az adóhatósággal való kapcsolattartást, az esetleges kérdések és kiegészítő dokumentumok kezelését.

Eredmények nyomon követése és visszaigénylés lezárása

A folyamat végén az ICT LEGAL figyelemmel kíséri az eljárás eredményét, és értesíti az ügyfelet a visszaigényelt ÁFA összegéről. Szükség esetén további jogi lépéseket is tesz a siker érdekében.

Ismerje meg cégünket

Cégcsoportunk a számok tükrében

175+

Szakértő a cégcsoportban

50+

Szakmai publikáció évente

15+

Év szakmai tapasztalat

350+

Elégedett ügyfél

Vállalkozása a középpontban

Biztosítjuk Önnek a milliós fejlesztési adókedvezményt!

A jogosultság feltételeinek felmérése.

NIncsenek év végi meglepetések!

Havi zárásaink Önnek biztonságot nyújtanak

Vállalkozása

Cégre szabott forgalmi, eredmény és mérleg adatok

Kimutatjuk a jövőben fizetendő társasági és iparűzési adó összegét

Havonta számítjuk az adót és adóalapot módosító tételeket, lehetséges kedvezményeket.

Ajánlások

Ügyfeleink mondták

Még több szolgáltatás

Kapcsolodó szolgáltatások

A bizalmi vagyonkezelés hatékony eszköze lehet a vagyon optimalizálásának és családi vagy üzleti értékek megőrzésének. Szakértőink segítenek a legjobb megoldások megtalálásában.

Professzionális cégstruktúra tanácsadás minden üzleti kihívásra

Növelje cége versenyképességét fejlesztési adókedvezménnyel

GYIK

Gyakran Ismételt kérdéseink

A szükséges dokumentumok közé tartoznak a számlák, szerződések, fizetési felszólítások, bírósági végzések, illetve minden olyan irat, amely alátámasztja, hogy a követelés behajthatatlan és az adó fizetése megtörtént.

Az ÁFA visszaigénylési folyamat időtartama a követelés összetettségétől és az adóhatósággal való kapcsolattartás gyorsaságától függ. Általában néhány hónapot vehet igénybe, de a pontos időtartam esetről esetre változhat.

Az ICT LEGAL széleskörű tapasztalattal rendelkezik a behajthatatlan követelések kezelésében, naprakész a jogszabályi változásokkal kapcsolatban, és teljes körű ügyintézést nyújt a dokumentációtól kezdve az adóhatósággal való kapcsolattartásig. Ezzel időt és energiát takarítunk meg Ügyfeleinknek, miközben minimalizáljuk a jogi kockázatokat.

Az ÁFA visszaigénylés szolgáltatás díja az ügy összetettségétől és a követelés nagyságától függ. Az ICT LEGAL rugalmas díjazási struktúrát kínál, beleértve sikerdíjas megoldásokat is, ahol a költségek a visszaigényelt összeghez igazodnak.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégáink 24 órán belül tájékoztatják Önt a további részletekről.

1117 Budapest, Budafoki út 91-93.
IP West Irodaház 4. em.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​