Könyvelés, bérszámfejtés

Egyedi bérszámfejtés, könyvelési szolgáltatásunkban az állandó könyvelés része az adótanácsadás és a kontrolling tevékenység ellátása. A könyvelés során elengedhetetlen az adótanácsadó folyamatos jelenléte és támogatása, valamint a döntéshozók megfelelő információval, rendszeres, testreszabott jelentésekkel történő ellátása.

Könyvelés és bérszámfejtés

A vállalkozások jövőjét és jelenét elősegítő szakértői tanácsadáshoz csak a megfelelő és széles látókörű szaktudással kialakított könyvelési technika és módszertan tud igazán hatékony alapot nyújtani. 

"Elvárt a szakmai kompetencia magas szintje és sokszínűsége. A széles rálátást magasan kvalifikált kollégák alkalmazásával és folyamatos képzésükkel érjük el."

Gyakorlatunk kiterjed számos könyvelőprogramban és vállalatirányítási rendszerben való könyvelésre, mint például az SAP, a Navision, a Revolution, az MRC vagy a Hostware.

 

Bérszámfejtés, munkaügyi tanácsadás

Cégünk komplex bérszámfejtést, bérügyviteli megoldásokat biztosít ügyfelei számára, az alapvető bérszámfejtéstől a munkaügyi tanácsadáson át a munkaerő kölcsönzés, vagy TB kifizetőhelyek ügyintézéséig.

Adótanácsadás, adótervezési megoldások 

Az adótanácsadás olyan területe a pénzügyi és gazdasági tanácsadásnak, melyet az elmúlt évtizedekben elsősorban a nagyvállalatok vettek igénybe. Ennek ellenére adótanácsadásra át- és újragondolt formában a vállalkozói szféra minden spektrumában szükség van. Szükség van a gazdálkodási adatok felügyeletére, az új utak és lehetőségek kutatására, az adó- és költségcsökkentési lehetőségek hatékonyabb kiaknázására és természetesen a korábban elvégzett pénzügyi munka felülvizsgálatára. Tapasztalatunk az, hogy a könyvelés keretében az adótanácsadó által eltöltött munkaóráknak köszönhetően minden évben számszerűsíthető eredményt tudunk felmutatni a jogszabályoknak megfelelő adótervezésnek és adóoptimalizálásnak köszönhetően.


"Az adótanácsadónak nem csak az a szerepe, hogy az esetileg felmerülő kérdéseire egyértelmű állásfoglalást adjon, hanem hogy havi szinten, szisztematikusan keresse a kockázatokat és a legális adócsökkentés lehetőségét."

Kontrolling - vezetői döntéstámogató rendszerünket a könyvelés részeként biztosítjuk

A kontrolling feladata a törvényi előírások szerinti számviteli információk átalakítása vezetői információkká, valamint a folyamatos előrejelzés biztosítása.

Ezek az on-line elérhető kimutatások az ügyfeleinknek azért olyan lényegesek, mert a folyamatos könyvelés által átlátják, hogyan áll időarányosan a cégük, milyen adóterhek várhatóak, a beszállítók és a vevők forgalmát folyamatosan nyomon követhetik, ebből következően pedig a pénzügyi döntéseik megalapozottak lesznek, mint például a hitelfelvételek és beruházási döntéseik tekintetében. Továbbá ezen adatok tükrében még időben lehet foglalkozni az adó optimalizálásával is.

 

Havi jelentések alapvető jellemzői

   • Az alapvető információkon túl, mint az eredmény, pénztáregyenleg, tárgyidőszaki és éves várható társasági és iparűzési adó és sok egyéb mutató, külön figyelmeztet a rendszer a kritikus értékek esetén. A figyelmeztető jelöléseknek köszönhetően magától is jelzi a rendszer például a túl magas házipénztárt, a vártnál magasabb adófizetési kötelezettségeket, hogy még időben lehessen azokat optimalizálni.
   • Kérésére az árbevételt lebonthatjuk piaci egységekre (pl.: termékcsoportokra, vevők) vagy akár szervezeti egységekre (pl.: 1-es bolt, 2-es bolt...).
   • A bevételhez hasonlóan a kiadásokat lebonthatjuk költségnemekre (ELÁBÉ, anyagköltség, szolgáltatások, bér és járulékok...), illetve az Ön külön kérésének, igényének megfelelően akár költséghelyekre (piaci vagy szervezeti egységekre pl.: termékcsoportok, üzemek...).
   • Fentiek alapján különböző teljesítménymutatókat számíthatunk (pl.: árrés, árbevétel arányos eredmény, saját tőke arányos eredmény, eszközarányos eredmény...)
   • Kiszűrjük a számviteli eredménykimutatás torzító tényezőket is, így számítunk ún. EBITDA mutatót, mely a kamatfizetés, az adózás és az értékcsökkenés előtti eredményt mutatja. Ezen mutatót valamennyi hitelintézet vizsgálja, így ennek alakulására az egész év folyamán nagy hangsúlyt fektetünk, hogy cége hitelképessége megmaradjon, illetve javuljon.
   • A jelentést a felmerülő igények alapján testreszabjuk. 

On-line elérhető vevő-szállító analitika

A jelentéssel egy időben, az on-line felületen elérhetővé válik a vevő és szállítói lista, melyek szűrhetők több szempont szerint is. Bármikor lekérheti a lekönyvelt bizonylatok alapján mennyi a bevételi és kiadási oldal egyenlege, mely számlák nincsenek még kiegyenlítve, melyik partnerével milyen forgalmat bonyolított le.

Nyomtatványsablon

Informatikai rendszerünk rendelkezik egy Ügyfeleink számára ingyenes nyomtatványsablon adatbankkal, amelyből ingyenesen letölthetők például a selejtezési jegyzőkönyv minták, jelenléti ívek, munkaszerződés minták és még sok más nyomtatvány, amire a mindennapokban szüksége lehet a vállalkozásnak.

 

"On-line elérhető vezetői döntéstámogató rendszerünk a könyvelési szolgáltatásunk alapvető részét képezi."

Pályázati tanácsadás, pályázatfigyelés

Az ICT Európa Finance Kft. ügyfelei részére az ICT Európa Tenderház Kft. szerződésben ingyenesen vállalja, hogy a megjelenő, Önöknek szóba jöhető valamennyi pályázatról 24 órán belül értesíti Önöket írásban, korlátlan óraszámú tanácsadást biztosít velük kapcsolatban, továbbá pályázatírási konkrét megbízás esetén sikerdíjért készíti el pályázataikat.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter