Könyvvizsgálat

Tisztelt Partnerünk!


Az ICT Európa Audit a Magyar Könyvvizsgálói Kamara által bejegyzett, független könyvvizsgáló és adótanácsadó vállalat. Társaságunk tulajdonosai és vezetői több éves pénzügyi, számviteli és jogi tapasztalattal rendelkező szakértők.

Ügyfeleink között egyaránt megtalálhatóak magyar és külföldi tulajdonosok által jegyzett kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok is; partnereink tevékenységi köre a gazdasági élet szinte minden területét lefedi. 

Könyvvizsgálói tevékenységünk az ország egész területére kiterjed, valamint nemzetközi adózási és pénzügyi feladatok ellátását is vállaljuk. 

Kiemelkedően fontos számunkra az Ügyfeleinkkel való személyes és aktív kapcsolattartás - arra törekszünk, hogy a könyvvizsgálat során olyan hasznos, praktikus információkat kapjanak tőlünk, amelyek a vállalkozásuk biztonságát és jövőjét szolgálják.

Tevékenységünk a folyamatos, preventív jellegű ellenőrzésekre és az ehhez kapcsolódó gazdasági, üzleti, jogi tanácsadásra épül, lehetővé téve az esetleges hibák mielőbbi - még az éves beszámoló elkészítése előtti - feltárását és megszüntetését.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gyorsan változó jogszabályi környezet nyomon követésére - rendszeresen veszünk részt szakmai továbbképzéseken, hogy munkánk minőségi végzéséhez mindig naprakész információkkal rendelkezzünk, és ezáltal versenyelőnyhöz juttathassuk Ügyfeleinket. Az éves és évközi könyvvizsgálat feladata a beszámoló valódiságának, szabályszerűségének felülvizsgálata, az üzleti jelentés tekintetében az abban szereplő adatoknak az éves beszámolóval való összhangját vizsgálva.
Az auditált beszámolók legfőbb előnye, hogy nagyban segítik a piaci szereplőket - tulajdonosokat, potenciális befektetőket, cégvezetőket, vevőket, beszállítókat és hitelezőket –, hogy megbízható és valós képet kapjanak az adott társaságról, ezek alapján véleményt alkossanak a társaság vagyoni, pénzügyi, jövedelmi helyzetéről, a működés hatékonyságáról, és ezekre az információkra alapozva hozzák meg döntéseiket.

Társaságunk európai uniós, támogatott projektek projektszintű könyvvizsgálatát is ellátja, e feladataink keretében a projekt valódiságának, szabályszerűségének felülvizsgálata, a számviteli törvényeknek való megfelelés és a pályázati útmutatóban meghatározott számviteli megfelelés ellenőrzése történik meg.

Szakértőink a kötelező könyvvizsgálaton felül eseti jelleggel is Ügyfeleink rendelkezésére állnak, akár egyedi ügyletek ellenőrzése, felülvizsgálata, akár adózási kérdések megválaszolása terén.

Az ICT Európa Audit akár minden egyes adónemre kiterjedő speciális és rendszerszintű felülvizsgálatokat is végez. Ügyfeleinknek segítséget nyújtunk az adókockázatok azonosításában, kezelésében, továbbá egyes üzleti tranzakciók adózási kérdéseinek megoldásában. Cégünk segíti ügyfeleit beolvadásokhoz, fúziókhoz kapcsolódó adóátvilágítások elkészítésében és adózási struktúrák tervezésében is. Rendszerszintű vizsgálatunk feltárja az adó,- és számviteli szempontból problémás területeket és kockázatokat.

 

Szaller Krisztina, könyvvizsgáló

 

Szolgáltatásaink

    • Nemzeti és nemzetközi könyvvizsgálati standardok szerinti éves és egyszerűsített éves beszámolók könyvvizsgálata
    • Pályázatok, EU támogatások projektszintű könyvvizsgálata
    • Átalakulások könyvvizsgálata
    • Forintról devizára való áttérés könyvvizsgálata
    • Végelszámolások könyvvizsgálata
    • Számviteli és belső ellenőrzési rendszerek felülvizsgálata
    • Pénzügyi átvilágítás
    • Számviteli szabályzatok elkészítése
    • Tanácsadás gazdasági peres ügyekben
    • Befektetéseket, hitelezéseket, egyéb pénzügyi eseményeket megelőző cégátvilágítás
 •