fbpx

Költöztessük a céges adatainkat a felhőbe?

 Blog / Költöztessük a céges adatainkat a felhőbe?

Legújabb bejegyzéseink

Költöztessük a céges adatainkat a felhőbe?

Szeretnénk felhívni a figyelmét a felhőalapú informatikai rendszerekre, mely kétség kívül a legerősebb informatikai trend napjainkban. Alábbi rövid cikkünkben összefoglaltunk pár érdekességet a témával kapcsolatban. Bízunk benne, hogy felkeltjük érdeklődését és egy személyes konzultáció alkalmával további információval szolgálhatunk.

 

A virtualizáció mint a legújabb trend az informatika világában alapvetően több előnyével szolgálja hatékonyan a vállalatokat.

 

 • KÖLTSÉGHATÉKONYSÁG
A felhő alapú szoftverek mentesítik a vállalatokat az asztali szoftverek felügyeletéből, frissítéseiből és licence díjaiból fakadó költségektől, illetve a kompatibilitási gondjaik is megoldódnak. A felhőalapú informatika jelentős kiadástól kíméli meg a vállalatokat, mert a fizikai eszközökkel kapcsolatos kiadások és problémák minimalizálhatók. A nagyobb informatikai beruházások költségei nem egyszeri beruházásként, hanem havi részletekben jelentkeznek és az üzleti tevékenység és ebből következően a felhasználók számának bővülésével arányosan növekednek. A felhő alapú megoldások minden tevékenységi körrel rendelkező vállalat számára megoldásokat kínálhatnak, bővíthetőségüknek és testreszabhatóságuknak köszönhetően, így a felhasználóknak nem kell a felesleges funkciókért fizetni.

 

 • BIZTONSÁG
A felhőben tárolt adatok védelme magas szintű és az elérhető legjobb és olyan jellegű megoldásokkal védett, amiket csak a legnagyobb vállalatok engedhetnek meg maguknak. , További előnye a felhőben tárolt adatoknak, hogy nincsenek kitéve egyedi, fizikai káreseményeknek, mint például a vízkár vagy tűzkár. Az információ magas szintű védelmét a szolgáltatók professzionális szakértőkkel és üzemeltetési körülményekkel biztosítják partnereik számára. Ezzel szemben vállalatoknál működő, gyakran sérülékeny informatikai rendszerek nem központosítottak, kézi beavatkozást igényelnek, amik megemelik az emberi hiba lehetőségét és a rendszer veszélyeztetettségét, míg a felhő alapú megoldásoknál automatizált folyamatokkal találkozhatunk, és szigorú titkosítási módszerekkel.

 

 • GYORS ÁTÁLLÁS, BEVEZETÉS
A cégvezetők első gondolata a felhő alapú rendszerekkel kapcsolatban, hogy az átállás, bevezetés sok időt és energiát vesz igénybe. Tapasztalataink szerint egy jól megválasztott tanácsadó cég bevonásával ez csekély többlet energiát igényel. Szakértő kollégánk segít Önnek az igényeihez illő felhő alapú megoldás kiválasztásában, testre szabásában, meglévő adatai migrációjában az új rendszerbe. A legfontosabb talán, hogy munkatársai szakértőjévé váljanak, és kiismerjék a felhő alapú megoldás minden funkcióját, hisz egy új rendszert nem csak bevezetni kell, hanem fontos, hogy a vállalat mindennapi életébe, működésébe is beépüljön, szerves része legyen a napi munkavégzésnek. A maximális hatékonyság érdekében minden felhasználó oktatáson sajátíthatja el az új szoftverben rejlő lehetőségeket, így a teljes fejlesztés pozitív hatással lehet az üzletmenetére.
Amennyiben Ön is érdeklődik a felhő alapú informatika iránt, kérjen személyre szabott konzultációt a témában!
A cikk megjelenését jóváhagyta Lovász György ICT Európa Holding Zrt; Dr. Termel Balázs ICT Európa Holding Zrt.
if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

 • ICT Logok Holding 230
 •   1117 Budapest,
      Fehérvári út 50-52.
      (Dexagon Irodaház 3. em.)
 •   06-1/33-44-279
 •   06-1/29-90-474
 • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.