fbpx

Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál

 Blog / Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál

Legújabb bejegyzéseink

Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál
  1. január elsejétől bekerült az adózás rendjéről szóló törvénybe egy objektív ellenőrzési határidő, amely szerint az adóellenőrzés időtartama nem haladhatja meg a 365 napot.


Korábban bármeddig el lehetett nyújtani az ellenőrzéseket a NAV részéről, ez most megszűnik. Kapcsolódó vizsgálatok indításával sem tolódhat ki az ellenőrzésre rendelkezésre álló határidő.


Mit eredményezhet ez a gyakorlatban?


Az adózók szempontjából mindenképpen előnyt jelent, hogy nem köti le vállalkozás és a könyvelés  kapcitását hosszú távra a vizsgálat és nincs éveken át tartó aggodalom, idegesség az ellenőrzés kimenetelével kapcsolatban.
Persze mindez az adózók számára is egy meghatározott határidő. Az adatbekérések felgyorsulnak így az adatszolgáltatási kötelezettség is. A nyilatkozattételi határidők a gyakorlat alapján akár 3 napra is csökkenhet. Mindez megköveteli a vállalkozásoktól a naprakész könyvelést és adminisztrációt.

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   06-1/33-44-279
  •   06-1/29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Holding Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő ügyviteli szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adótanácsadás, könyvelés, könyvvizsgálat, jogi szolgáltatások és IT rendszerüzemeltetés - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.