Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál

 Hírek / Hírek / Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál

Legújabb bejegyzéseink

Nem lesznek végtelenségig húzódó ellenőrzések 2018-tól induló vizsgálatoknál
  1. január elsejétől bekerült az adózás rendjéről szóló törvénybe egy objektív ellenőrzési határidő, amely szerint az adóellenőrzés időtartama nem haladhatja meg a 365 napot.


Korábban bármeddig el lehetett nyújtani az ellenőrzéseket a NAV részéről, ez most megszűnik. Kapcsolódó vizsgálatok indításával sem tolódhat ki az ellenőrzésre rendelkezésre álló határidő.


Mit eredményezhet ez a gyakorlatban?


Az adózók szempontjából mindenképpen előnyt jelent, hogy nem köti le vállalkozás és a könyvelés  kapcitását hosszú távra a vizsgálat és nincs éveken át tartó aggodalom, idegesség az ellenőrzés kimenetelével kapcsolatban.
Persze mindez az adózók számára is egy meghatározott határidő. Az adatbekérések felgyorsulnak így az adatszolgáltatási kötelezettség is. A nyilatkozattételi határidők a gyakorlat alapján akár 3 napra is csökkenhet. Mindez megköveteli a vállalkozásoktól a naprakész könyvelést és adminisztrációt.

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Budafoki út 91-93.
        (IP West Irodaház 4. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.