Éves beszámoló könyvvizsgálata

Számviteli pontosság és átláthatóság - Biztos kezekben beszámolója!

Nálunk az Ön vállalata van a fókuszban!

Az International Consulting Team Audit Kft. tulajdonosai és vezetői több éves könyvvizsgálói, pénzügyi és számviteli tapasztalattal rendelkező szakemberek. Ügyfeleink között vannak magyar és külföldi tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok is. Partnereink üzleti tevékenysége a gazdasági élet szinte minden területére kiterjed.

Több mint 200 vállalat választotta már szolgáltatásainkat.

További részletekért görgessen lejjebb!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​

<span data-metadata=""><span data-buffer="">Kihívások

Mi valóban stratégiai partnerei leszünk a jövőben!

Tudja meg, hogy jellemzően milyen kihívásokkal néznek szembe a vállalatok, akiknek megoldást tudunk nyújtani.

Önnek is fontos a személyes és aktív kommunikáció?

Az egyeztetések kulcsfontosságúak számunkra. Tevékenységünk a folyamatos, preventív ellenőrzésre és az ehhez kapcsolódó üzleti, gazdasági és számviteli tanácsadásra épül, lehetővé téve az esetleges hibák korai felismerését és kiküszöbölését még a pénzügyi kimutatások elkészítése előtt. Tanácsaink növelik az üzleti eredményeket.

Évközben is szeretne szakmai tanácsokat?

Megbízásaink során az üzleti év közben is előzetes auditot végzünk annak érdekében, hogy már évközben szakmailag támogassuk Ügyfeleinket. Ezért az év végi audit már sokkal gördülékenyebben és kockázatmentesen megy végbe, valamint tanácsaink beépíthetőek az üzleti folyamatokba.

Szeretné, ha az audit partnere egyeztetne a külföldi tulajdonosokkal?

Évtizedes tapasztalatunk van abban, hogy küldöldi anyacéggel rendelkező partnereinknél végig vigyük a könyvizsgálattal kapcsolatos egyeztetéseket. Angol nyelven állunk rendelkezésére partnereink külföldi tulajodosai, vezetői számára is. Tudásunk kiterjed az IFRS szerinti beszámolókészítésre és auditra is.

Fontos Önnek az iparági ismeret az audit során?

Vezető könyvvizsgálóink több 10 éves tapasztalata kiterjed fő iparágak és sok speciális iparág ismeretére is. Ezen kívül az iparági ismeretek segítenek a könyvvizsgálóinknak abban, hogy releváns és értékes tanácsokat adjamak a vállalatnak, javítva ezzel annak pénzügyi teljesítményét és stabilitását.

Milyen előnyökkel jár, ha könyvvizsgálója megbízható és proaktív?

Egy megbízható könyvvizsgáló nemcsak feltárja a pénzügyi folyamatok esetleges gyengeségeit, de proaktívan segít abban, hogy vállalata erősebbé, átláthatóbbá váljon. Az átlátható pénzügyek pedig növelik a befektetők, partnerek és ügyfelek bizalmát, segítve vállalkozása hosszú távú növekedését és stabilitását. Bízza ránk a könyvvizsgálatot, és tapasztalja meg, milyen érzés, amikor pénzügyei valódi értéket teremtenek!

Előnyök

Miért válasszon minket?

Iparági ismeretek

Számos átvilágítási, átalakulási és könyvvizsgálati megbízásunknak köszönhetően jól ismerjük a magyar piacon működő vállalatok problémáit és lehetőségeit.

Aktuális jogszabályi ismeretek

Rendszeresen részt veszünk szakmai továbbképzéseken azzal a céllal, hogy a minőségi munkához szükséges naprakész információkat megszerezzük, amelynek eredményeként Ügyfeleink versenyelőnyre tehetnek szert.

Tapasztalat és szakértelem

Vezető könyvvizsgálóink több tíz éves könyvvizsgálói, pénzügyi és számviteli tapasztalattal rendelkező szakemberek.

IFRS szaktudás

Vezetői könyvvizsgálóinknak jelentős tapasztalata van IFRS szerint összeállított beszámolók könyvvizsgálatában.

Rugalmasság

Tudjuk, hogy a rugalmasság fontos, mivel minden cég egyedi igényekkel rendelkezik. Mi képesek vagyunk arra, hogy igény szerint cégre szabjuk szolgáltatásainkat és hatékonyan alkalmazkodjunk a vállalatok elvárásaihoz.

Adatbiztonság

Cégünk biztonságosan és megbízhatóan kezeli a pénzügyi és személyes adataikat, és megfelel az adatvédelmi előírásoknak. Saját alkalmazásban foglalkoztatott IT szakértőink garantálják Önnek is az adatbiztonságot.

Biztonság

Teljeskörű felelősségbiztosítással rendelkezünk, ez Önnek egy fontos garancia!

Angol nyelvtudás

Szakértőink többsége több idegennyelven is beszél, így nem okoz problémát az angol kommunikáció. Ez az Ön cégének is biztosított nálunk.

Kommunikáció

Kiemelten hiszünk a hatékony kommunikációban. Ügyfeleinkkel folyamatos a kapcsolattartás és nem csak várjuk, hogy Ők jelentkezzenek. Vannak kérdéseink és fel is tesszük azokat. Ha ötletünk, javaslatunk támad, akkor is jelentkezünk.

Nemzetközi rálátás

Számos Ügyfelünknek van anyavállalata Európában és a világszerete. Így jelentős rálátásunk van a nemzetközi üzleti folyamatokra, melyek előnyt jelenthetnek Önnek is.

Megoldást nyújtunk Önnek

Dedikált könyvvizsgálót biztosítunk, akivel évközben is kapcsolatban lesz.

Személyes és aktív kommunikációval támogatjuk vállalkozása sikereit.

Használni fogjuk iparági ismereteinket!

Igény szerint egyeztetünk a külföldi vezetőkkel is.

Részt veszünk a készletleltáron.

Hatékonyan végezzük a könyvvizsgálati feladatokat.

Figyelembe vesszük egyedi igényeit.

Anyagi felelősséget vállalunk munkánkért.

Részletesen​

Ön is szeretné, ha könyvvizsgálója tanácsaival hozzájárulna vállalkozása sikereihez?

Adózási átvilágításunknak köszönhető legális adóoptimalizálási lehetőségek kihasználásval az Ön vállalkozása még sikeresebb lesz! Járjon ezen a területen is egy lépéssel a versenytársai előtt!

Nincs fix időponthoz kötve, beszéljünk róla!

Vállalkozása a középpontban

Maximális pontosság, minimális kockázat – Könyvvizsgálat, amire szüksége van!

Megszűnnek a pénzügyi hibák és pontatlanságok

A partnerek és befektetők bizalmát építjük

Megfelelő időt allokálunk az Ön vállalkozására

Vállalkozása

Biztosítjuk a törvényi megfelelést

Javaslatainkat megosztjuk Önnel.

Alkalmazzuk iparági ismereteinket.

Ismerje meg cégünket

Cégcsoportunk a számok tükrében

175+

Szakértő a cégcsoportban

50+

Szakmai publikáció évente

15+

Év szakmai tapasztalat

350+

Elégedett ügyfél

Csapatunk állandóan rendelkezésére áll

Így fogunk Önnek dolgozni

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a megfelelő összetételű munkacsoport összeállítása kulcsfontosságú kérdés, hiszen ezen múlik az Önök által elvárt és az általunk kínált minőségi szolgáltatás sikere. Tervezett munkacsoportunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenben meg tudjunk felelni az Önök mindenkori igényeinek. Csapatunk gerincét tapasztalt szakemberek fogják adni, akik vezetőként fogják irányítani a könyvvizsgálatot.

Gulyás Gábor

A Vizsgálandó Társaságok részére nyújtott szolgáltatásokért Gulyás Gábor, vezető könyvvizsgáló, partner fog felelni.

Feladatai a következőkre terjednek ki:

  • Az audit stratégia meghatározása és az ellenőrzési folyamat központi irányítása.
  • A szolgáltatásra vonatkozó standardoknak való megfelelés biztosítása
  • Minőségi szolgáltatás nyújtása a vezetőség részére
  • A helyszíni ellenőrzés megszervezése
  • A felmerülő számviteli, könyvvizsgálati, szabályozói kérdések tisztázása, valamint az ezzel kapcsolatos kommunikáció

Ajánlások

Ügyfeleink mondták

Még több szolgáltatás

Kapcsolodó szolgáltatások

Vegyen igénybe egy tapasztalt csapatot és takarítson meg költségeket főkönyvelői szolgáltatásunkkal.

A bizalmi vagyonkezelés hatékony eszköze lehet a vagyon optimalizálásának és családi vagy üzleti értékek megőrzésének. Szakértőink segítenek a legjobb megoldások megtalálásában.

Az adótanácsadás és a könyvelés két külön szakma. Amennyiben adózási kérdése van, forduljon adószakértőinkhez és megtaláljuk az Ön számára legjobb megoldást.

GYIK

Gyakran Ismételt kérdéseink

A könyvvizsgálat célja, hogy független szakértők által alátámasztott hitelesítést nyújtson a vállalat pénzügyi kimutatásairól. Ez biztosítja a pontosságot, átláthatóságot és törvényi megfelelést, ami elengedhetetlen a befektetők, partnerek és hatóságok bizalmának megőrzéséhez.

Könyvvizsgálatra általában akkor van szükség, ha a törvény előírja, vagy ha a cég mérete, tevékenysége vagy befektetői igényei indokolttá teszik. Emellett ajánlott rendszeres könyvvizsgálatot végeztetni a pénzügyi folyamatok és belső kontrollok hatékonyságának biztosítása érdekében.

Amennyiben a vállalkozás nettó árbevétele a két megelőző üzleti év átlagában meghaladta a 300 millió forintot, vagy a foglalkoztatottak létszáma a megelőző két évben meg haladta átlagosan az 50 főt.

Először is megtörténik a vállalatkozás és a könyvvizsgáló közötti megállapodás. Ezt követően a vállalkozás taggyűlése megválasztja a könyvvizsgálónak a könyvvizsgálót. Utána a könyvvizsgáló kiadja az elfogadói nyilatkozatot, mellyel elindulhat a változásbejegyzés a cégbíróságon. Ezt követően aláírják a felek a könyvvizsgálói megbízásról szóló szerződést. Ezen lépések után indul a közös munka, nálunk egy nyitó megbeszéléssel, ahol átbeszéljük a vállalkozás elvárásait, specialitásait és az audit folyamatát.

Egy professzionális könyvvizsgálat nemcsak a törvényi megfelelés biztosítását jelenti, hanem hozzájárul a pénzügyi folyamatok optimalizálásához, a kockázatok minimalizálásához és a vállalat iránti bizalom erősítéséhez a befektetők és partnerek körében.

Minimum 1 évre, maxumum 5 évre szólhat a könyvvizsgáló megbízása. A megbízási időt követően meghosszabbítható.

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégáink 24 órán belül tájékoztatják Önt a további részletekről.

1117 Budapest, Budafoki út 91-93.
IP West Irodaház 4. em.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!​