Építőipar

 Ágazatok / Építőipar

 

epitoipar kep

 

A Magyarországon több mint 350.000 embert foglalkoztató építőipar jelentősége túlmutat önmagán. A kivitelező cégek mellett gyártó, kereskedő és szolgáltató vállalatok ezrei kapcsolódnak szorosan az iparághoz. A szektor számtalan régi és új kihívással néz szembe, az összetett és változó adózási környezet, a szereplők eltérő fejlettségi szintje, valamint a fokozódó munkaerőhiány cselekvésre sarkallja azon cégvezetőket, akik nyertesei szeretnének lenni a versenynek. Digitalizáció, hatékonyságnövelés és tisztánlátás adózási kérdésekben jelentős versenyelőnyt jelentenek. Az ICT szakértőinek szakmai tudására és iparági tapasztalatára támaszkodhat a döntéshozatalban. Nincsen még egy olyan ágazat, amely ennyire szerteágazó tevékenységeket foglal magában, ráadásul területileg is változó körülmények között.

Technológiai fejlődést tekintve az építőipar a világ minden részén a legfejletlenebb iparágak közé tartozik. Munkaerőpiaci helyzete folyamatosan változik, amelyhez a vállalkozásoknak igazodniuk kell. Az ágazatra jellemző speciális áfa szabályok, közbeszerzések, pályázatos projektek, az alvállalkozói foglalkoztatás, a digitalizáció térnyerése, összetett önköltség-számítás, jótállási és garanciális kötelezettségek, amelyek mind-mind igénylik a tapasztalt szaktudást és sokrétű tanácsadásokat.

 

Speciális szolgáltatásaink az építőiparban

Kontrolling rendszer vizsgálata, kialakítása, bevezetése
Közvetített szolgáltatások (meghatározás, szerződések és számlázás) megfelelőségének vizsgálata
Önköltség-számítási szabályzat felülvizsgálata, elkészítése
Beruházásokhoz kapcsolatos számviteli- és adótanácsadás
ÁFA tanácsadás
Üzleti tanácsadás és cashflow tervezés
Cégstruktúra kialakítás
Bér-és munkaügyi tanácsadás
Behajthatatlan követelések ÁFA tartalmának visszaigénylése
Kintlévőség kezelés folyamatának felülvizsgálata, kialakítása
Számviteli- és pénzügyi átvilágítás, hatékonyságnövelés

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Budafoki út 91-93.
        (IP West Irodaház 4. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.