Jogi tanácsadás

 Szolgáltatásaink az USA-ban / Jogi tanácsadás

Terjeszkedne Amerikában? Meglévő amerikai vállalatát érintő jog kérdése van? 
Forduljon hozzánk!  

 

Az Amerikai Egyesült Államokban az ICT Lions jogi együttműködő partnere a Jackson Lewis P. C. ügyvédi iroda. A kooperációnak köszönhetően több mint 900 ügyvéd áll Amerika szerte ügyfeleink rendelkezésére minden vállalati-, munka-,kereskedelmi-, ingatlan- jogot érintő kérdésben. ICT Lions és a Jackson Lewis ügyvédi iroda közös célja, hogy a pénzügyi-, adó-, munkaügyi- és egyéb jogi tanácsadási szolgáltatások integrációjával komplex, összehangolt és professzionális tanácsadást és képviseletet biztosítson az ügyfeleink részére.

foto3

Jogi szolgáltatásaink Amerikában

 • Cégforma kiválasztásának jogi támogatása, cégalapítás
 • Társasági szerződések, Alapító okiratok elkészítése
 • A működés során felmerülő szerződések felülvizsgálata
 • Munkaszerződések készítése
 • Jogi kepviselet vitás ügyekben vagy üzleti tárgyalásokon
 • Cégstruktúra tanácsadás (adószakértőinkkel együttműködve)
 • Ingatlan adás-vétel, tanácsadás
 • Kereskedelmi jogi tanácsadás
Partnereinknek lehetősége nyílik nem csak eseti, de akár tartós havi rendelkezésre állást is igényelni, mellyel még gyorsabb reakcióidőt tudunk biztosítani.

 

Amennyiben amerikai adózás érdekli, kattintson ide. 

Milyen cégformák vannak az Amerikai Egyesült Államokban? 

Az Amerikai Egyesült Államokban négy fő vállalattípus létezik:

 • C társaságok (C Corporation)
 • S társaságok (S Corporation)
 • Korlátozott felelősségű társaságok (LLC-k, Limited Liabilty Company)
 • Nonprofit szervezetek (Nonprofits)
C társaságok (C Corporation)

A C társaság olyan társaságot jelent, amely az Egyesült Államok szövetségi jövedelemadó-törvénye szerint a tulajdonosaitól elkülönülten adózik. A C társaságot meg kell különböztetni az S társaságtól, amely általában nem adózik külön. A legtöbb nagyvállalatot (és sok kisebb vállalatot) C társaságként kezelik az Egyesült Államok szövetségi jövedelemadója szempontjából. A C társaságoknál nincs korlátozva a részvényesek száma, legyen az külföldi vagy belföldi. A C-társaság nyereségéből és nyereségéből történő bármilyen kifizetés az amerikai jövedelemadó szempontjából osztalékként kezelendő. Kivételek vonatkoznak arra, hogy bizonyos felosztásokat részvényekért cserébe, nem pedig osztalékként kezeljenek. Ilyen kivételek közé tartoznak a részvényes érdekeltségének teljes megszűnése esetén történő felosztások és a társaság felszámolása esetén történő felosztások.
S társaságok (S Corporation)


Az S társaságok olyan társaságok, amelyek szövetségi adózási célokra a társasági jövedelmet, veszteségeket, levonásokat és hiteleket a részvényeseikre hárítják át. A C társaságokhoz hasonlóan az S társaságok is általában annak az államnak a törvénye szerinti társaságnak minősülnek, amelyben a szervezetet szervezték. A szövetségi jövedelemadó szempontjából azonban az S-társaságok adóztatása hasonlít a személyegyesítő társaságokéhoz. Így a jövedelem a részvényesek szintjén adózik, nem pedig a társaság szintjén. A társaság által az S részvényeseknek történő kifizetések adómentesen kerülnek kiosztásra, amennyiben a kiosztott nyereséget korábban nem adóztatták meg. Emellett bizonyos társasági büntetőadók (pl. felhalmozott nyereségadó, személyi holdingtársasági adó) és az alternatív minimumadó nem vonatkozik az S-társaságokra.

Az S-vállalkozásként való kezelésre vonatkozó választás megtételéhez a következő követelményeknek kell teljesülniük:

 

 • Jogosult szervezetnek kell lennie (belföldi társaságnak vagy olyan korlátolt felelősségű társaságnak, amely társaságként való adózást választott).
 • Csak egy részvényosztálya lehet.
 • Nem lehet több mint 100 részvényese.

Korlátolt felelősségű társaság (LLC- Limited Liabilty Company)

Az LLC egy rugalmas vállalkozási forma, amely a társulati és a vállalati struktúrák elemeit ötvözi. Ez egy olyan jogi társasági forma, amely az Egyesült Államok joghatóságainak túlnyomó többségében korlátozott felelősséget biztosít tulajdonosai számára. Az LLC elsődleges közös jellemzője a társasággal a korlátozott felelősség, és a partnerséggel közös elsődleges jellemzője az átmenő jövedelemadózás lehetősége. Az LLC gyakran rugalmasabb, mint a társaság, és jól alkalmazható az egyetlen tulajdonossal rendelkező vállalatok számára.
Nonprofit szervezet

A nonprofit szervezet olyan szervezet, amely a többletbevételeket céljai elérésére fordítja, ahelyett, hogy nyereségként vagy osztalékként osztaná fel azokat. Bár a nonprofit szervezetek számára megengedett, hogy többletbevételeket termeljenek, azokat a szervezetnek önfenntartásra, bővítésre vagy terveire kell megtartania.

Forduljon hozzánk felmerülő jogi kérdései kapcsán.

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
 •   1117 Budapest,
      Budafoki út 91-93.
      (IP West Irodaház 4. em.)
 •   +36-1-33-44-279
 •   +36-1-29-90-474
 • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.