Mától elérhető az EFER - Eljárási illeték elektronikus megfizetése

 Hírek / Hírek / Mától elérhető az EFER - Eljárási illeték elektronikus megfizetése

Legújabb bejegyzéseink

Mától elérhető az EFER - Eljárási illeték elektronikus megfizetése

Az elektronikus kapcsolattartás keretében megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően 2016. május 17. napjától a polgári, gazdasági, munkaügyi és közigazgatási peres eljárásokban is lehetővé válik az eljárási illeték elektronikus úton történő megfizetése.

 

Az eljárási illeték bíróság részére történő megfizetését az Igazságügyi Minisztériummal konzorciumi partnerként kialakított Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer (EFER) teszi lehetővé.


Az eljárási illetéknek az EFER használatával történő megfizetésére az érkeztetési igazolásban – a beadvány beküldését követően kapott második értesítés – található URL linkre kattintva van lehetőség. A link közvetlenül az Igazságügyi Minisztérium által működtetett Igazságügyi Fizetési Portálra (IFP) irányítja a befizetőt.
A befizetés az OTP Bank Nyrt. által kialakított felületen történik, a fizetés során bármely, internetes vásárlásra alkalmas bankkártya felhasználható, a fizetési művelet megegyezik az online vásárlásoknál megszokottakkal.


A fizetés megtörténtét követően a .FIZIG fájl közvetlenül megküldésre kerül a beadványban megcímzett bírósághoz. Az eljárási illetékek megfizetéséről bővebb információk innen letölhetőek.

Forrás: http://www.jogiforum.hu/

A cikket jóváhagyta Lovász György Ict Európa Holding Zrt. és Dr. Termel Balázs Ict Európa Holding Zrt.

 if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

  • ICT Logok Holding 230
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.

Update cookies preferences