Az érzékeny adatok védelme - folyamatos IT kihívások

 Hírek / Hírek / Az érzékeny adatok védelme - folyamatos IT kihívások

Legújabb bejegyzéseink

Az érzékeny adatok védelme - folyamatos IT kihívások

 Minden cégnél vannak érzékeny adatok. Ezek lehetnek árlisták, vevőlisták, melyeket a vállalkozás nem szeretné, ha a konkurenciához kerülnének. Bizonyos információk munkatársainkra tartoznak, bizonyos információk viszont nem.

 

 Az esetek nagy részében belső adatlopás történik, hiszen elég egy elégedetlen alkalmazott, aki úgy gondolja, hogy bizonyos információk a jövőben számára hasznosak lehetnek, és ezen információkat kiírja CD-re, vagy kimenti egy saját meghajtóra vagy leküldi magának e-mail-ben.

 

Az e-mail-es forgalmat lehet figyelni, annak nyoma van. Be lehet állítani például, hogy bizonyos szóösszetétel esetén automatikusan kapjon a cégvezető másolatot a levélből, vagy akár a kiküldés előtt, jóváhagyásra a vezetőnek megküldésre kerüljön. Sőt arra is van lehetőség, hogy bizonyos alkalmazottaknál (általában az új kollégáknál szokták ezt alkalmazni) minden e-mail-ből kapjon a vezető egy másolatot.

 

Létezik fizikai védelem is. Amennyiben a kollégáknak a mindennapi munkájuk során nincs szükségük arra, hogy például pendrive-ot vagy külső winchestert használjanak, akkor az USB portok-at (kimeneteket) nagyon egyszerűen lehet korlátozni, vagy akár vezetői jelszóval védeni. Ugyan ez a helyzet a CD/DVD író használatával is.

 

Annak ellenére, hogy 100 %-s megoldás nincs az adatlopások ellen, a tapasztalatunk az, ha a munkatársak, látják, hogy egy átgondolt, biztonságos IT rendszere van a cégnek, akkor komoly rizikót vállal az a munkatárs, aki ilyen adatlopáson töri a fejét. Néhány fontos beállítással jelentősen csökkenteni lehet az adatlopások előfordulásának esélyét, és itt sem érdemes felesleges kockázatot vállalni a cégeknek, mikor van rá megoldás.

 

Az adatlopások megelőzésében is az ICT Európa Network IT tanácsadó munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére! Forduljon hozzánk bizalommal!

Forrás: http://icteuropa.blog.hu

 

 

ICT Európa Network Kft. - A költséghatékony informatikai megoldások szállítója
 • http://icteuropa.hu/informatikai-szolgaltatasok 
 • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • +36-30-588-1322

Szerkesztette: Lovász György ICT Európa, dr. Termel Balázs ICT Európa

 

if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
 •   1117 Budapest,
      Budafoki út 91-93.
      (IP West Irodaház 4. em.)
 •   +36-1-33-44-279
 •   +36-1-29-90-474
 • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.