Ingatlan bérbeadás - megszűnt az EHO fizetési kötelezettség

 Hírek / Hírek / Ingatlan bérbeadás - megszűnt az EHO fizetési kötelezettség

Legújabb bejegyzéseink

Ingatlan bérbeadás - megszűnt az EHO fizetési kötelezettség

 

Az egészségügyi hozzájárulásról szóló 1998. évi LXVI. törvény (a továbbiakban: Eho tv.) módosítása szerint

 

2018. január 1-jétől a belföldi természetes személynek nem kell 14 százalék mértékű egészségügyi hozzájárulást fizetnie az ingatlan bérbeadásból származó 1 millió forintot meghaladó jövedelmekkel összefüggésben.

 

Az új rendelkezés először az ingatlan bérbeadásból származó 2018. év január hónapban megszerzett jövedelmekre alkalmazható.Az ingatlan bérbeadásból származó jövedelem az összevont adóalapba tartozó személyi jövedelemadó-előleg alapot képező olyan jövedelem, amely után járulék,- és szociális hozzájárulási adófizetési kötelezettség nem merül fel.Az Eho tv. 5.§ (2) bekezdése alapján az említett jövedelemmel összefüggésben nem merül fel az általános – 19,5 százalék –mértékű kötelezettség teljesítése sem.

Fontos! Amennyiben egy magánszemély nem kifizető számára ad bérbe ingatlant, abban az esetben a NAV, automatikusan nem értesül az ilyen jellegű megszerezett jövedelemről. Emiatt a magánszemélynek, ezzel a jövedelemmel ki kell egészítenie a NAV által készített SZJA bevallásának tervezetét, azt automatikusan nem szabad elfogadni, hiszen az eredeti bevallástervezet nem fog tartalmaz minden adóévben megszerzett jövedelmet.



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.