Emelkedett a munkába járás költségtérítése

 Hírek / Hírek / Emelkedett a munkába járás költségtérítése

Legújabb bejegyzéseink

Emelkedett a munkába járás költségtérítése

A Kormány 16/2023. (I. 27.) Korm. rendelete alapján a veszélyhelyzet idejére 2023. január 28-tól duplájára emelkedett a munkába járás költségtérítése. A napi munkába járás és a hazautazás esetén kilométerenként akár 30 forint költségtérítést kaphat adómentesen munkáltatójától a munkavállaló. Ennek korábbi mértéke csupán 15 forint volt kilométerenként.

1 perces olvasmány

A munkáltatónak a munkába járás költségét ennek az összegnek 60 százalékáig, azaz kilométerenként 18 forint összegben kell kötelezően megtérítenie. Ennek korábbi mértéke 9 forint volt kilométernként.

A munkába járásról szóló kormányrendelet szerinti munkába járás esetén költségtérítést (ideértve különösen a saját gépjárművel történő munkába járás költségtérítését is)

 • a munkában töltött napokra a munkahely és a lakó- vagy tartózkodási hely között és/vagy
 • hazautazásra a munkahely és a lakóhely között közforgalmi úton mért oda-vissza távolság figyelembevételével szükséges meghatározni.

A munkáltató a 30 forintos költségtérítést már a 2023 januári munkába járás költségtérítésekor alkalmazhatja, a 18 forintos, kötelező költségtérítést először a február havi munkába járás költségeinek megtérítésekor kell figyelembe venni.

 

Az összefoglalót készítette: Berki-Vas Renáta, bérszámejtési csoportvezető

 

Bérszámfejtést vagy munkajogot érintő felmerülő kérdései kapcsán, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével.if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!

 • ICT Logok Holding 230
 •   1117 Budapest,
      Fehérvári út 50-52.
      (Dexagon Irodaház 3. em.)
 •   +36-1-33-44-279
 •   +36-1-29-90-474
 • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.

Update cookies preferences