Tudta, hogy havi zárások és vezetői jelentések valódi aranyat érhetnek a könyvelésben?

 Hírek / Hírek / Tudta, hogy havi zárások és vezetői jelentések valódi aranyat érhetnek a könyvelésben?

Legújabb bejegyzéseink

Tudta, hogy havi zárások és vezetői jelentések valódi aranyat érhetnek a könyvelésben?

Rövid bejegyzésünkben bemutatjuk a havi zárások és a vezetői jelentések fontosságát. Tapasztalatunk szerint ezek az alap szolgáltatási elemek hozzájárulnak az Ügyfeleink számára ahhoz, hogy mindig a legjobb pénzügyi döntéseket hozhassák meg.

2 perces olvasmány

 

Milyen könyvelési lépéseket kell megtenni a vállalkozásoknak a havi záráskor, és miért fontos ezeket a folyamatokat rendszeresen végrehajtani?


Havi záráskor a számlák, a bank és pénztárbizonylatok könyvelését követően kerül sor az egyéb gazdasági események rögzítésére, amikhez nem áll számla rendelkezésre, megtörténnek a tárgyi eszközök aktiválásai, értékcsökkenések elszámolása. Be kell könyvelni a hó végi készlet adatokat, ellenőrizni kell továbbá a vevők-szállítók kiegyenlítettségét, ha vannak hiányzó számlák, függő utalások, akkor ezt minden esetben ellenőrizni, egyeztetni szükséges. Meg kell nézni, hogy szükséges-e az elhatárolásokból feloldani, vagy elhatárolást képezni, a havi pontos eredmény meghatározásához szükség lehet hónapok között is elhatárolásokat végezni. Fontos olyan logikai ellenőrzéseket is végezni a főkönyv ellenőrzésében, ami azt biztosítja, hogy ne maradjanak ki például a rendszeres, időszakonként ismétlődő költségek a könyvelésből.

Havi zárások: Elengedhetetlenek a pénzügyi átláthatóság és a pontos adatok szempontjából. Segítenek időben felismerni a pénzügyi kihívásokat és lehetőségeket, hogy Ön irányítás alatt tartsa vállalkozását.


Milyen könyvelési jelentések és kimutatások segíthetnek az ügyvezetőknek a vállalkozások pénzügyi teljesítményének monitorozásában és értékelésében?

Mi az ICT Európa Finance Zrt.-nél minden Ügyfelünk számára készítünk havi jelentést -az alapszolgáltatásunk része-, amelyet a vállalatirányítási rendszerünkön keresztül készítünk és küldünk meg. Gyakorlatilag ez egy, az adott cégre szabott mérleg és eredménykimutatás, melyet akár főkönyvi szintig tudunk bontani, így bármilyen releváns adatot ki tudunk emelni benne. Kimutatjuk benne a jövőben fizetendő társasági és iparűzési adó összegét, ehhez havonta számítjuk az adót és adóalapot módosító tételeket, lehetséges kedvezményeket.


Emellett lehetnek egyedi ügyfél igények más struktúrában készülő kontrolling jelentésekre is, melyek nagyon változatosak lehetnek attól függően, hogy a menedzsment vagy a tulajdonosok, az anyavállalat számára készülnek. Előfordulhatnak olyan riportok, amelyeket a nemzetközi számviteli sztenderdeknek megfelelően kell elkészíteni és átforgatni a magyar szabályok szerinti könyvelést.

Vezetői jelentések: Ezek a kulcsfontosságú eszközök a stratégiai döntések megalapozásához. Átfogó képet adnak a pénzügyi teljesítményről, a bevétel-kiadás arányáról és a hatékonyságról. Így Ön mindig a legjobb döntéseket hozhatja meg az üzleti fejlődés érdekében.


Amennyiben Önt is érdekli, hogyan lehet folyamatos a könyvelése, havi zárásokkal és vezetői jelentéssel, akkor lenti űrlap kitöltésével vegye fel velünk a kapcsolatot és mi stratégiai partnerei leszünk a célja elérésében.



if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.