mendol tamas bigFiatalos csapat, nagyon jó közösség. Vajon milyen karrierlehetőségeket kínál egy olyan cég, ahol az átlagéletkor 27 év? Mendöl Tamás az ICT Európa Holding Zrt. könyvelői csoportvezetője hat évvel ezelőtt gyakornokként csatlakozott a céghez, ahonnan az évek alatt lépkedett fel a ranglétrán. Vele beszélgettünk a kihívásokról, lehetőségekről.


Esély a bizonyításra


„Kicsit nosztalgiáztam a kezdetekről, készülve a beszélgetésre. Olyan réginek tűnik már az indulás, hogy át kellett gondolnom bizonyos dolgokat - meséli mosolyogva a 28 éves vezető. A cég, akkor került nálam képbe, amikor az egyetem hetedik félévében szakmai gyakorlati helyet kerestem. Több helyre beadtam az önéletrajzomat, köztük az ICT-hez is. Nagyon szimpatikus volt az a szemlélet, amit képviseltek, így noha tapasztalt könyvelőt kerestek, diákként is elküldtem a jelentkezésem. Leírtam a levelemben, hogy gyakorlati helyet keresek, és ugyan még nem vagyok könyvelő, de biztosan tudnék segíteni. Sosem dolgoztam nagy cégnél, mert számomra a családias környezet, a munkatársakkal való közvetlen kapcsolat sokkal fontosabb. Amikor bejöttem tesztet írni, rendkívül jó benyomást tettek rám. Mindenki mosolygott és kedves volt, ami nagyon megtetszett.”
A szimpátia pedig kölcsönös volt, a tesztet követően Tamás 2012. szeptember 3-án gyakornokként meg is kezdte a cégnél a munkát. „Amikor szakmai gyakorlatomat töltöttem a cégnél, még nem volt ennyire kiforrott a betanulási időszak. Én még folyamatában kaptam a feladatokat, inkább gyakorlatában tanultam meg mindent - eleveníti fel a kezdeti időszakot a szakember. „Mostanra viszont már egy gondosan felépített és igazán hatékony tréningen vesznek részt az új kollégák az első napokban.”


Folyamatos terhelés és haladás


2013 elején aztán a diploma megszerezését követően Tamás elkezdett kisebb cégeket és egyre felelősségteljesebb feladatokat kapni, önállóan dolgozni. Így emlékezett az első nagyobb mérföldkőre: „8-9 hónapja voltam a cégnél, amikor az első zárásomat kellett csinálnom. Még nagyon rutintalannak éreztem magam, és őszintén az is voltam. Nem mondom azt, hogy féltem, de azért tartottam ettől a dologtól, hiszen mégiscsak nagy kihívás volt. Rengeteget segítettek nekem a kollégáim, és utána mindez hatalmas pluszt jelentett számomra”
Szép lassan egyre több Ügyféllel dolgozotam, nem sokkal később már szüksége lett egy asszisztensre is, hiszen folyamatosan egyre nagyobb terhelést kapott. 2015 áprilisától már senior könyvelői pozícióban dolgozott. „Nagyon támogató közeg ez egy fiatal szakember számára. Nulla tapasztalattal, gyakornokként kezdve egy év alatt el lehet jutni arra a szintre, hogy önálló könyvelőként dolgozhasson az ember”- emeli ki saját tapasztalatait a könyvelő.


Gyakornoktól – vezetőig: teljes karrierút járható be


Nem gyakori, ha valaki a mai világban hat év után is ugyanott dolgozik. „Valóban nem ez az általános. Nekem nagyon fontos, hogy az elejétől kezdve a mai napig nagyon sokat tanulok. Hihetetlen mennyiségű és típusú ügyféllel találkozunk itt: a szállodaipartól kezdve az építőiparon át, a teljes skálát át lehet látni. Sok újféle kihívással találkozom nap mint nap. Azt érzem, hogy jókor vagyok jó hegyen. 28 évesen kevés cégnél lehetnék ilyen pozícióban. Az ICT-nél nem kell megragadni egy szinten, teljes karrierutat lehet befutni és nagyon komoly szakmai tapasztalatot gyűjteni. Nagyon jó a közösség, sokan megtalálhatják itt a számításukat”- zárja Tamás.

Nyitott pozíciók

Jelentkezz most!

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatót

 


if facebook 317746
Twitter
if linkedin 317735

Kövessen minket Facebook-on, Twitter-en és LinkedIn-en is!


ict finance weboldal logo 230x25 whiteBG
  •   1117 Budapest,
        Fehérvári út 50-52.
        (Dexagon Irodaház 3. em.)
  •   +36-1-33-44-279
  •   +36-1-29-90-474
  • info@icteuropa.hu

Magunkról

Az ICT Európa Finance Zrt. nem csupán egy vállalkozás, cégünk olyan magyar tulajdonban lévő tanácsadó és szolgáltató csoport, ahol egymással összefüggő területeken - adózás, számvitel, informatika, könyvvizsgálat, üzleti döntéstámogatás és jog - alakítottunk ki kiváló minőségű szolgáltatás portfóliót.